Institucije u Subotici oprečno o tome da li je prijavljena provala u Gerontološkom centru

Subotička policija je potvrdila za portal Magločistač da je provala u arhiv Gerontološkog centra Subotica prijavljena i da se predmet nalazi u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.
Institucije u Subotici oprečno o tome da li je prijavljena provala u Gerontološkom centru
Foto: 021.rs
Međutim, u tužilaštvu ističu da "navedeni događaj nije prijavljen", prenosi Magločistač.
Provala u arhiv Gerontološkog centra prijavljena je u ponedeljak, 9. januara, Policijskoj upravi Subotica, o čemu je medije, putem saopštenja, obavestio Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).
Ta stranka je juče ocenila da postoji mogućnost da je Gerontološki centar "lažirao" provalu u tu ustanovu da ne bi morao da dostavi dokumente koji, po njihovim navodima, ukazuju na određene nezakonite radnje.
 
SSP je u saopštenju navela da mesecima pokušavaju da dođu do te dokumentacije, i da ni na jedan zahtev i rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja Gerontološki centar nije odgovorio.
 
Subotička policija je danas u pisanoj izjavi za Magločistač potvrdila da im je 9. januara ove godine prijavljeno oštećenje vrata arhiva Gerontološkog centra u Subotici.
 
"O događaju je upoznat zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici koji je kvalifikovao krivično delo Uništenje i oštećenje tuđe stvari", navodi se u odgovoru policije.
 
Međutim, u odgovoru Osnovne javne tužiteljke u Subotici Livije Panić, navodi se za ovaj portal da u njihovim evidencijama, kao i "razgovorom sa dežurnim zamenicima za dane 8. i 9. januar u Osnovnom javnom tužilaštvu navedeni događaj nije prijavljen".
 
Direktorka Gerontološkog centra Subotica Brankica Tešanović, nije htela za Magločistač da komentariše taj slučaj.
 
Uprkos oprečnim informacijama iz lokalnih institucija, javnost nije dobila odgovore o tome da li se zna ko su počinioci i koji je bio motiv provale, kao i da li je tom prilikom nešto ukradeno iz prostorija arhiva subotičkog Gerontološkog centra, naveo je portal.
  • cecA

    17.01.2023 17:01
    Ništa novo za ovu vlast
    Logično je da će iscenirati lažnu provalu da bi se zaštitili za kriminalne radnje. Nije to ništa nemoguće. To je sistem rada političke stranke na vlasti. Oni sve tako rade. Zato, insistirati kome su prijavili, ko je bio na licu mesta, gde su zapisnici i sudski postupci, da li je dežurni tužilac obavešten itd.. Moraju postojati podaci o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina