Država ponudila u zakup poljoprivredno zemljište u Irigu, Beočinu, Inđiji, Somboru...

U toku je prijava na javna nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u prvom i drugom krugu u više gradova i opština.
Država ponudila u zakup poljoprivredno zemljište u Irigu, Beočinu, Inđiji, Somboru...
Foto: 021.rs
U zakup se nudi zemljište u Ivanjici, Aleksincu, Rači, Trsteniku, Leskovcu, Irigu, Beočinu, Inđiji, Tutinu, Somboru, Vladimircima, Zrenjaninu, Ćićevcu, Sokobanji, Odžacima, Baču, Subotici, Beloj Crkvi, Kuršumliji i Plandištu.
U Leskovcu se u zakup na 15 godina nudi 1.530 hektara zemljišta, a rok za prijavu ističe danas.
Do večeras do 20 časova mogu se prijaviti i zainteresovani za zakup 3.750 hektara zemljišta u Somboru.
 
U Zrenjaninu se u zakup nudi oko 6.800 hektara, period zakupa je 15 godina a rok za prijavu ističe sutra.
 
U Subotici je na raspolaganju 1.375 hektara, period zakupa je 15 godina, a rok za prijavljivanje ističe 24. januara.
 
U Odžacima se nudi 635, u Baču 1.275, u Beloj Crkvi 1.900, u Plandištu 1.035 hektara, rok za prijavu ističe 23. januara u Baču i Odžacima, 25. januara u Beloj Crkvi, a 27. januara u Plandištu.
 
U Irigu je za drugi krug nadmetanja ostalo 80 hektara, rok za prijavu ističe danas, a u Ćićevcu 66 hektara, gde zainteresovani mogu da se prijave do petka, 20. januara.
 
Prijave na nadmetanja šalju se elektronskim putem kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.
  • Mirjana

    21.01.2023 23:08
    Mangupi
    Mi pamtimo,kako su nasim pretcima otimali.Znamo i ko i kada i kako.Znamo i ko je to nase sada "posteno stekao",ali neka ne zaborave da i mi imamo decu,koja gl edaju kako se mi vec vise od 20 godina borimo ,da nesto povratimo, u n aturi,jer su nase porodicne kuce navodno neophodne nekom ministarstvu,nase zemljiste koje je bilo poljoprivredno pretvoreno u Sgradjevinsko i prodato moralno politickim podobnim,nasi pradedovski letljikovci pretvoreni u kafane za svadbe i sahrane...
  • NESRECA

    19.01.2023 05:56
    dno dna
    Jos jedan u nizu vasih nebuloznih poteza.Vise od 3o godina,ne vracate oduzetu zemlju,koja po restituciji,nije drzavna.Porodice,koje imaju pravo na vracanje zemlje svojih predaka,danas bukvalno nemaju od cega da zive,a vi uzimate pare ,dajuci u zakup nasu zemlju,i to ni manje ni vise,vec 30 godina.Cekate da mi,pravni naslednici,svi umremo,pa onda nema kome da se vrati zemlja.
  • Pionirska zakletva

    18.01.2023 14:56
    Ne restituciji, da izdavanju
    Država i dalje izdaje državnu zemlju a ne vraća uteto u natuaralnom obliku. Na vlasti su titoisti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.