U pucnjavi između dve grupe migranata u Somboru dve osobe ranjene

Kod mosta na Velikom bačkom kanalu u Somboru došlo je do pucnjave između dve naoružane grupe, a dve osobe su povređene.
U pucnjavi između dve grupe migranata u Somboru dve osobe ranjene
Foto: 021.rs
U tom sukobu jedna osoba je teško povređena, životno ugrožena i primljena je u somborsku bolnicu, a druga povređena osoba primljena je u bolnicu sa lakšim povredama.
Kako Beta saznaje, povređeni nisu ranjeni iz vatrenog oružja.
Somborski portal piše i da je na mesto okršaja stigao veliki broj vozila i pripadnika policije u pancirima, te da je njihovo prisustvo pojačano i u ostalim delovima grada.
 
"Prema informacijama koje smo saznali na licu mesta, pretpostavlja se da je došlo do oružanog sukoba grupa izbeglica iz Avganistana i Sirije, te da je jedna osoba naoružana puškom", piše Soinfo.
 
Uviđaj je još uvek u toku i taj deo grada je zatvoren za saobraćaj. Policija saobraćaj iz Sombora za Apatin preusmerava preko Prigrevice.
 
Policija je večeras primetna i u drugim delovima grada.
 
Sukob dve grupe migranata dogodio se na izlazu iz Sombora kod Mosta na Apatinskom putu na Velikom bačkom kanalu, u blizini zgrade Elektrovojvodine.
 
Sa druge strane mosta nalazi se nekoliko privatnih objekata u kojima borave migranti. U sukobu je učestvovalo desetak osoba.
  • dfdf

    27.01.2023 08:36
    Bio u Somboru pre mesec i po, pre toga letos. Krcat je imigrantima. Svi mladi, 20-tak godina. I taj tu deo kod mosta preko Kanala, i sam centar.
    Naravno nisam za to da ih hapse, ali nije ni resenje da se problem ignorise. Svi znamo zasto su tu - naravno nece da se nasele u Kupusini, oni su na putu za Zapad. Madjari digli ogradu i sad cep na nasoj strani, oni se tu skupljaju dok ne uspeju da predju (ograda ih ne sprecava samo otezava). Ovo je evropski problem ne nas, iako Evropa zmuri i ignorise. Mi imao samo 2 opcije: skupiti ih i vratiti u prvu zemlju ulaska, ako treba silom, ili Evropa da ih organizovano preuzme i rasporedi po EU zemljama. Ovako mucimo i migrante i sebe dok EU zabole ona stvar.
    I za kraj: kada su po raspadu SSSR-a Nemci poreklom (vecinu Staljin prisilno preselio u Kazahstan), krenuli u emigraciju/iseljenje u Nemacku, svi su morali da prvo budu u prihvatnom centru koji nisu smeli da napuste. Tamo se resavala papirologija sto je znalo da potraje. Jedino ako si imao rodbinu u Nemackoj koja te prihvata, mogao si napustiti pre vremena prihvatni centar.
    Tako je i neka moja pokojna dalja baba tetka odavde, poreklom Nemica, 90-tih se iselila u Nemacku. Bila nedelju dana u prihatnom centru dok je neki dalji rodjak nije "preuzeo".
    Elem, resenje su prihvatni centri, da ih finansira EU, sa dobrim uslovima, da u njima budu migranti, i da EU resi problem - procedura prihvata, ko ce u koju zemlju, koga odbiju organizovan placen od EU povratak u maticnu zemlju.
  • Куп је битан

    27.01.2023 08:28
    Незгодни ти лекари и инжињери са Блиског истока.
  • Musaši

    27.01.2023 07:33
    Odakle uopšte migranti u Srbiji? Zar ne plaćamo vojsku i policiju da nam, između ostalog, čuvaju granice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.