Poverenica izrekla opomenu vrtiću u Pećincima zbog diskriminacije dece

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izrekla je opomenu predškolskoj ustanovi u Pećincima.
 Poverenica izrekla opomenu vrtiću u Pećincima zbog diskriminacije dece
Foto: Medija centar Beograd

Opomena je izrečena jer predškolska ustanova nije sprovela preporuke u slučaju diskriminacije dece zbog političke pripadnosti njihovih roditelja i članova porodice, objavio je Insajder.

Po navodima portala, ta ustanova posle izricanja opomene ima rok od 30 dana da otkloni povredu prava, a ukoliko to ne učini, poverenica će obavestiti javnost.
Pritužba poverenici podneta je pošto je početkom septembra prošle godine nezakonito iz vrtića ispisano troje dece čiji su roditelji članovi Demokratske stranke (DS) ili su učestvovali u protestima vojvođanskih poljoprivrednika.
 
Poverenica je utvrdila da je predškolska ustanova "Vlada Obradović Kameni" prekršila zakon o zabrani diskriminacije i preporučila da se "hitno otklone posledice diskriminatornog postupanja i preduzmu mere i aktivnosti kako bi se deci obezbedilo pohađanje predškolske ustanove".
  • Pancevac

    29.01.2023 09:50
    Cirkus od drzave
    Sve dok organi koji bi i u stvarnosti morali da stite gradjane,nemaju mogucnost da pokrecu prekrsajne i krivicne prijave pa cak i kaznjavaju drzavne organe i institucije koje terorisu gradjane,taj teror ce se nastaviti pa i pojacati.
  • Realista

    28.01.2023 08:51
    ...I?
    Jesu li se nadležni uplašili, ono baš-baš?
  • Aleksej

    28.01.2023 06:48
    Xexe
    Opomenu? Uhh, nemoj tako ostro... ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina