Bačka Topola: Raskinut ugovor za rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg hotela Panonija

Dom kulture Bačka Topola objavio je da su kao investitori, zbog neispunjavanja ugovorenih obaveza, bili prinuđeni da raskinu ugovor sa izvođačem radova, angažovanim na rekonstrukciji hotela Panonija
Bačka Topola: Raskinut ugovor za rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg hotela Panonija
Foto: 021.rs
"Izvođač radova, sa kojim je zaključen ugovor, ne poštuje ugovorom predviđenu dinamiku radova i ne ispunjava svoje obaveze, odnosno ne namerava da nastavi i realizuje radove po ugovorenoj vrednosti, o čemu nas je obavestio poslednjih dana decembra", navedeno je u saopštenju, koje je objavljeno na sajtu Doma kulture, a prenosi Magločistač.
Dom kulture će, kako je navedeno, pokrenuti i pravni postupak, uz saglasnost Opštine Bačka Topola i stručnog nadzornog organa izgradnje.
Dodaje se da će nakon nove javne nabavke, radovi biti nastavljeni ove godine, a sredstva za završetak projekta su obezbeđena. Rekonstrukcija se uglavnom realizuje podrškom Vlade Mađarske, a nedostajući iznos se finansira iz budžeta Opštine Bačka Topola.
 
Predsednik Opštine Bačka Topola, Adrian Satmari, je na skupštinskom zasedanju u decembru prošle godine najavio da će radovi na rekonstrukciji zgrade nekadašnjeg hotela Panonija u multifunkcionalni objekat biti završeni do sredine ove godine.
 
Izvođač radova, "Stim gradnja" iz Beograda je radove započeo 30. avgusta 2021. godine na osnovu projekta koji je radio "Rind Project" iz Bačke Topole. Ugovoreni rok za završetak radova je bio 540 dana.
  • Deks

    02.02.2023 21:32
    Zašto vlada Mađarske učestvuje u rekonstrukciji zgrade u Bačkoj Topoli? Ne vidim nikakvu logiku, Bačka Topola nije u Mađarskoj. Ta zgrada trebalo bi da se obnavlja učešćem Pokrajine Vojvodine. Međutim Pokrajina Vojvodina sistematski zapostavlja potrebe svih Vojvođana ulažući novac u sumnjive i netransparentne projekte čak i izvan Vojvodine poput nekadašnjeg ulaganja u zagrebačku Tesla banku kada su propali milioni vojvođanskog novca. Taj novac je mogao biti uložen za unapređivanje vojvođanske infrastrukture - većina vojvođanskih naselja nema rešen kanalizacioni sistem, a u velikom broju slučajeva problem je i pitka voda. Uz to imali smo priliku nedavno da pročitamo da se u Vojvodini već duže vreme sistematski uništavaju šume odnosno stvoren je takav sistem da nijedna lokalna samouprava nije zainteresovana za pošumljavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.