Pekarsku industriju Pančevo zakupio Don Don

Komisija za zaštitu konkurencije dala je zeleno svetlo da Pekarsku industriju Pančevo, čiji je vlasnik kruševački Rubin, zakupi Don Don iz Beograda.
Pekarsku industriju Pančevo zakupio Don Don
Foto: Pixabay

U rešenju objavljenom na sajtu KZK navodi se da je ugovor o zakupu proizvodnih kapaciteta u Pančevu zaključen u junu 2022. 

Uz zakup zaključen je i memorandum o saradnji kojim se zaposlenima garantuje identičan radno-pravni status kod Don Dona.
Ugovoreno je korišćenje robnih marki i preuzimanje ugovora sa kupcima.
 
Don Don u Srbiji proizvodi u Pudarcima, Kragujevcu, Nišu, Jakovu, Kraljevu, Leskovcu, Subotici, Zrenjaninu, Velikoj Plani, Paraćinu, Novom Sadu, Zaječaru i Rakovici.
 
Zavisne firme su mu u Srbiji Žitodon, Žitopek, a u inostranstvu u Podgorici, Bugarskoj, Republici Srpskoj, Rumuniji i Severnoj Makedoniji.
 
Don Don je u vlasništvu istoimene firme iz slovenačkog Grosuplja koja ima proizvodne jedinice u Sloveniji i Hrvatskoj.
 
Većinski vlasnik slovenačkog Don Dona su Amal Naložbe iz Kranja, dok je drugi vlasnik KJK Investicije 2 iz Ljubljane.
  • Ivan

    18.12.2023 00:30
    Pavlov
    Vozio sam za pekaru godinu dana od kada je don don preuzeo. Ali sam vozio za lošeg čoveka koji ne zaslužuje da i jedno vozilo ima u Pančevu a kamoli pet...
  • Lala

    11.02.2023 21:42
    Sramota
    Tako se to radi u ekonomskom tigru pa se sve prodaje strancima
  • Slovenija

    11.02.2023 18:51
    Pa zar je moguce da pekarska industrija ide u ruke Slovencima!!Pa sta to radimo ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.