Meštani Loka u problemu zbog pasa lutalica, iz opštine poručuju da ih "humano sakupljaju"

Opština Titel postupila je po žalbi građana sela Lok, a JKP "Komunalac" obavlja humano sakupljanje pasa lutalica po pozivu građana.
Meštani Loka imaju problem sa napuštenim psima koji im ubijaju živinu i stoku, a od objavljivanja teksta na portalu 021.rs, građani su ponovo pisali u Fejsbuk grupi "Volem Lok" sa žalbama da se problemi nastavljaju.
Tako je jedna meštanka objavila da su psi napali i poubijali obor svinja, a u komentarima su građani nastavili da dele svoja iskustva.
Još jedna građanka je napisala da je danas, 13. februara, oko četiri sata ujutru pas napao krmaču koju drži i da ju je uspela odbraniti, dok je druga u odgovoru na tu objavu postavila video snimak psa koji u ustima nosi nešto što liči na nogu neke životinje.
 
Načelnica opštinske uprave Titel Sonja Pejakić za 021.rs kaže da su postupili po žalbi građana.
 
"JKP 'Komunalac' vrši humano sakupljanje lutalica po pozivu građana. Ova firma je u svom programu poslovanja za tekuću godinu isplanirala program humanog sakupljanja pasa lutalica, a javna nabavka će biti raspisana najkasnije 25. februara, te će se rešavanju ovog problema pristupiti na jedan sveobuhvatniji i efikasniji način", objašnjava.
 
Dodaje i da meštani koji žele nadoknadu štete od strane Opštine Titel treba istu da traže sudskim putem, kroz sudske postupke.
Podsetimo, portal 021.rs je pisao o problemima meštana sela Lok zbog toga što im psi lutalice ubijaju živinu i stoku, a napadaju i ljude.
 
Meštani su se u više navrata obraćali Opštini Titel za pomoć, ali, kako su rekli, ne vide da je Opština išta učinila po tom pitanju.
  • Goran S.

    23.04.2023 23:12
    Krivicu nosimo mi.
    Za to opština Titel izdvaja 1350€ za jednu intervenciju.
    Tender raspisan i namešten.
    Potom možda i to preduzeće i uhvate pse lutalice .ali zato pusti u drugo mesto opet da lutaju. Inače firmin azil bi bio prebukiran .
    A intervencije se naplaćuju debelo . Pitam vas ko kontroliše Firmu niti su psi registrovani, džipovani . I sve u krug. Stanovnici cele opštine Titel treba da ćute , budu slepi i gluvi na sve to , da prihvate da je sve to za dobrobit svih gradjana samo džep i novčanik nije isti . 1350€ po intervenciji evropa nam se smeje.
  • @Pićuka

    14.02.2023 17:17
    Ti psi zavrse u selu tako sto mestani okolnih mesta i gradova dolaze i u kartonskim kutijama ih jos kao kucice ostavljaju na ulazu u selo jer boze moj, njima ne trebaju. Ovde svaka kuca ima svog psa i svog Dzekija. Znate, onog mesanca koga svi obozavaju i zivi po 15 godina. Pas je odgovornost. Ako ga uzmes, onda ga cuvas a ne da ga sutnes u, nazovi "nedodjiju" kad ti vise ne treba. Steta koju prave je nezamisliva za nekoga ko apsolutno ne shvata pojam i koncept drzanja stoke i zivotinja. Uostalom, to vas u gradu i hrani. Prema tome, suzdrzite se neumesnih komentara. Najbolje sad seljaka gaziti zarad necije neodgovornosti prema psu kao zivom bicu i bukvalno clanu porodice.
  • Seljak

    14.02.2023 16:39
    ??
    svugde je ista ili slicna situacija. u Beocinu svake subote novi pas zbog pijace. dovedu ljudi iz okolnih mesta pse koji im ne trebaju rano ujutru i puste ih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina