Meštani Loka u problemu zbog pasa lutalica: Ubijaju im ovce, guske, kokoške

Meštani sela Lok našli su se u problemu zbog napuštenih pasa. Kako kaže jedan od meštana, psi su mu usmrtili ovce.
U Fejsbuk grupi "Volem Lok" mogu se videti žalbe građana kojima su psi ubijali živinu. Jedan meštanin je okačio fotografije ubijenih gusaka, navodeći da je njih 13 ubijeno. 
 
Drugi je okačio fotografije ubijenih ovaca i kokošaka. Sve fotografije ubijenih životinja su iz decembra 2022. i januara ove godine.
Jedan od meštana sela kaže za 021.rs da su mu psi lutalice zadavili šest ovaca i tri jagnjeta, čime mu je načinjena šteta veća od 100.000 dinara. 
On navodi da su se problemi pojavili sredinom decembra.
 
"Mnogim komšijama je načinjena šteta, noću se ne krećemo bez štapa da bismo se odbranili. Napali su devojčicu, a jedan komšija je ujeden", kaže on.
 

Screenshot (Volem Lok/Facebook)
 
Problem je u tome što, kako kaže, dolaze ljudi iz okolnih mesta i samo ostave kučiće u Loku i potom ih napuste. 
 
"Psi onda postanu gladni, uđu u selo i naprave nam veliku štetu", objašnjava.
Sagovornik 021.rs kaže da su se meštani Loka obraćali Opštini Titel u više navrata, ali da ona nije reagovala na njihove žalbe.
 
"Mi smo išli u Opštinu i tamo nam je rečeno da će šinteri doći da ih pohvataju. Međutim, to se ne dešava. Tamo su nam rekli i da nemaju velika novčana sredstva za nadoknadu štete i da nam mogu dati svakom po 20.000 dinara, što nije ni blizu iznosa štete koja je nama napravljena. Postali smo očajni i ne znamo više šta da radimo", objašnjava ovaj meštanin za 021.rs.
 
Na pitanja 021.rs zbog čega opština nije reagovala po žalbi i kada će to uraditi, kao i na koji način može da nadoknadi štetu, iz Opštine Titel nismo dobili odgovore do objavljivanja ovog teksta.
  • Tom

    12.02.2023 17:04
    Tom
    U Nemackoj postoji tako zvani Hunde steuer porez na psa pa ti vidi ako drzis vau vau onda platis porez cipujes dobijes marku itd naravno Veterinara sam platis a lutalice ce za par godina nestati
  • Vlasnica psa

    11.02.2023 19:12
    Nije pas kriv.Covek je veci pa
    Doneti zakon o cipovanju i posedovanju psa po domacinstvu.Svaki napsteni pas ,otkkrica vlasnika, i sto vecu kaznu mu naplatititi.Uzas da nadlezni ne reaguju.Samo po protokolu.Tuzba na sto visem nivou.Pozdrav zemljacima.
  • Mika

    11.02.2023 09:09
    Psi lutsalice u Loku
    Jao, jao, samo da AVAV ne sazna za ovo...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.