U toku rekonstrukcije ulica u Titelu, Loku, Vilovu, Gardinovcima, Šajkašu i Mošorinu

U toku je rekonstrukcija Ulice Toše Bujandrića u Titelu, a radovi se izvode u okviru projekta uređenja putne infrastrukture na teritoriji te opštine, vrednog 100 miliona dinara.
Realizacijom ovog projekta novi asfalt će dobiti ulice u dužini od gotovo 5,3 kilometra.
"U toku su obimni radovi na rehabilitaciji 17 ulica u svim naseljenim mestima ove opštine - Titelu, Loku, Vilovu, Gardinovcima, Šajkašu i Mošorinu, što je važan projekat za sve meštane. Naredne godine izdvojićemo sredstva za drugu fazu ovog posla i nastavak radova na uređenju putne infrastrukture, kako bismo obnovili asfalt u onim ulicama u kojima je to neophodno", rekao je prilikom obilaska radova predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Prema Mirovićevim rečima, potrebno je da se u narednom periodu izdvoje veća sredstva za titelsku opštinu. 
 
Najavio je da će tokom jeseni početi radovi na rekonstrukciji, dogradnji i energetskoj sanaciji objekta Predškolske ustanove "Plavi čuperak" u Šajkašu, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojena polovina sredstava.
 
"Napravili smo jasan plan za ulaganja u opštinu Titel, podelili zadatke od nacionalnog, preko pokrajinskog, do lokalnog nivoa, sa ciljem da u narednom periodu uradimo mnogo više projekata koji su od značaja za sve građane", naveo je Mirović i rekao da očekuje da nakon formiranja Vlade Srbije budu na raspolaganju i sredstva sa republičkog nivoa za izgradnju prečistača i nove škole u titelskoj opštini.
 
Rekao je i da je u planu rekonstrukcija Doma zdravlja u Šajkašu, ocenivši da posla ima dosta, te da su projekti spremni.
 
"Manje razvijene sredine traže posebnu pažnju i ukoliko želimo da zaustavimo migracije u Beograd i Novi Sad i istovremeno pražnjenje sela, moramo da izdvajamo više sredstava za te opštine, jer je to jedini način da sprečimo gašenje pojedinih sredina u narednim decenijama", dodao je predsednik Pokrajinske vlade.
 
U Titelu će novi asfalt dobiti četiri ulice u ukupnoj dužini od 1.378 metara, dok će se u Mošorinu raditi na uređenju putne mreže ukupne dužine 1.750 metara, uz šta će biti izvedeni i zemljani radovi sa priključcima u dve ulice. Pored toga, u Vilovu i Šajkašu će biti obnovljene po dve ulice u dužini od 745, odnosno 660 metara. U Loku će novi asfalt biti postavljen u jednoj ulici dugoj 380 metara, a u Gardinovcima u dve ulice ukupne dužine 370 metara.

Teme

titel
  • @Aleksej

    10.08.2022 12:57
    vidi se da ti nisi granicu grada napustio sem za letovanje ako mislis da sve pare idu na selo
  • Aleksej

    10.08.2022 12:28
    Srpska Nepismena Stranka
    Mozda jednog dana dodje na red i da se malo rekonstruisu poneka ulica, ili daj boze neki bulevar, Novom Sadu.

    Ne moze se vise voziti koliko su nam lose ulice, ali mi nismo glasacko telo, za razliku od okolnih sela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.