Janković: Uprkos opomeni, vrtić u Pećincima nije upisao diskriminisanu decu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da PU "Vlada Obradović Kameni" iz Pećinaca nije postupila po preporuci ni posle opomene.
Janković: Uprkos opomeni, vrtić u Pećincima nije upisao diskriminisanu decu
Foto: Pixabay
Naime, ta predškolska ustanova nije omogućila pohađanje vrtića deci za koju je utvrđeno da su diskriminisana.
U saopštenju je navedeno da je nakon pritužbe Udruženja A11 - Inicijative za ekonomska i socijalna prava i roditelja protiv predškolske ustanove zbog diskriminacije troje dece koja nisu upisana, Poverenik doneo mišljenje da je rukovodstvo vrtića iz Pećinaca povredilo odredbe Zakona o zabrani diskriminacije.
Predškolskoj ustanovi je preporučeno da otkloni posledice diskriminatornog postupanja i preduzme hitne mere i aktivnosti kako bi se deci obezbedilo pohađanje predškolske ustanove u objektu Obrež odnosno Pećinci, zatim da uputi pisano izvinjenje roditeljima dece u čije ime je podneta pritužba. Toj ustanovi je preporučeno i da ubuduće vodi računa da u okviru redovnih poslova i aktivnosti ne krši zakonske propise o zabrani diskriminacije.
 
S obzirom da Predškolska ustanova "Vlada Obradović Kameni" nije postupila po preporuci ni posle opomene u zakonskom roku od 30 dana, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti je u skladu sa Zakonom o tome obavestila javnost.
 
Više opozicionih partija nekoliko meseci ukazuje da su deca ostala bez mesta u vrtiću jer su članovi njihovih porodica simpatizeri ili članovi Demokratske stranke koji su učestvovali u protestima poljoprivrednika.
  • Prsli Klark

    10.03.2023 11:26
    Bog sve vidi
    Ko se sveti preko dece, ima rezervisano mesto, nema da brine.
    Jadno i bedno.
  • Pobesneli Laloš

    09.03.2023 17:32
    Lokalni šerifi i bitange rade šta hoće. Proćiće i njihovo, a pre toga precedniče reaguj oštro.
  • Pera

    09.03.2023 16:28
    Niko nista ne moze u Pecincima,tu je Luki serif,a on je dobar sa sefom i kraj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.