Zrenjanin ulazi u javno-privatno partnerstvo za obnovu puteva

Grad Zrenjanin potpisaće ugovor za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva, bez elemenata koncesije, za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture.
Zrenjanin ulazi u javno-privatno partnerstvo za obnovu puteva
Foto: 021.rs

Grad će ovaj projekat na svojoj teritoriji realizovati sa beogradskom firmom "Baumeister".

To će biti urađeno na osnovu skupštinske odluke, a posao će biti realizovan sa članovima zajedničke ponude, preduzećima "Sremput" Ruma i "Vojvodina-Bačkaput" Novi Sad.

Komentarišući ovu odluku, zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je Grad Zrenjanin poslednjih godina ulagao dosta sredstava u obnovu saobraćajnica i putne mreže, ali da i dalje predstoji obiman posao i mnogo aktivnosti u toj oblasti.
 
"Evidentirali smo 32 ulice u kojima uopšte nema asfalta, u skoro svim mesnim zajednicama, uključujući i naseljena mesta i za to smo izdvojili nekih 8,5 miliona evra, a takođe i iznos od oko 10 miliona evra, namenjen rekonstrukciji puteva", kazao je Santovac.
 
Kako je naveo, Grad Zrenjanin obavezao se da obezbedi građevinske dozvole, jer je vlasnik putne mreže, dok će izvođač izvesti radove, s jasnim ciljem da se Zrenjanin komunalno i infrastrukturno dalje razvija.
 
Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio da je u toku 2022. godine, iz sredstava gradskog budžeta i eksternih izvora finansiranja, u obnovu i izgradnju putne mreže uloženo rekordnih 1,4 milijarde dinara.
Kroz projekat javno-privatnog partnerstva, kako je objasnio, u roku od samo dve do tri sezone realizovaće se radovi na saobraćajnoj infrastrukturi koji bi se, u dosadašnjim uslovima finansiranja, izvodili u znatno dužem vremenskom periodu.
 
Istovremeno, aktivnosti na tekućem održavanju saobraćajnica i dalje se odvijati u kontinuitetu, kao i do sada.
  • kriticar

    14.03.2023 09:49
    Obećani autoput Bg-Zr-Ns u nekom drugom milenijumu. Kako se bzro zaboravlja.
  • Janos

    14.03.2023 06:50
    Asfaltiranje suboticke ulice
    Ja se iskreni nadam da ce se realizovati i asfaltiranje suboticke ulice koja je 15g i vise obecavana da ce biti uradjena.za proslu godinu nije bilo sredstava pa su gradjani ove ulice jos uvek u dibokim cizmama pratili svoju decu u skole i zabavaista. A bilo je dana kad nije moglo ni na posao da se ode zbog vode koja se skuplja kada je kisa i nemoze se proci kroz ulicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".