Veštačenje: Osumnjičeni za ubistvo svog dede i njegove sestre u Zmajevu bio uračunljiv

Tridesetogodišnji M. P. iz Zmajeva, osumnjičen da je jula prošle godine u tom mestu sekirom usmrtio svog dedu i njegovu sestru, bio je uračunljiv u vreme izvršenja dela, pokazalo je veštačenje.
Veštačenje: Osumnjičeni za ubistvo svog dede i njegove sestre u Zmajevu bio uračunljiv
Foto: 021.rs
On je bio podvrgnut psihološko-psihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, nezvanično saznaje Dnevnik.

On je u tu ustanovu bio upućen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Somboru, kojem je tamošnji Viši sud posle podizanja optužnice naložio dopunu istrage radi boljeg razjašnjenja stvari, kako bi se ispitala opravdanost optužnice.

Više javno tužilaštvo u Somboru je podiglo optužnicu 20. decembra prošle godine zbog krivičnog dela teško ubistvo, a koja još nije stupila na pravnu snagu.
 
M. P. se od hapšenja nalazi u pritvoru, koji mu je rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru produžen najduže do 7. aprila. Uhapšen je u noći između 12. i 13. jula, oko ponoći, nakon što je pronađen u ukradenim kolima u šumi na Vršačkom bregu. Njemu su pripadnici novosadske policije, u saradnji s policijom u Vršcu i u Pančevu, stavili lisice na ruke nepunih 10 dana nakon zločina. On se sve vreme krio u automobilu, a prema nezvaničnim informacijama, policiji je nakon hapšenja rekao kako se ne seća dana kada su ubijeni deda i njegova sestra. 
 
Beživotna tela Dragana Manojlovića i njegove sestre Zore Dakić policija je pronašla u kući dan nakon zločina jer je ćerka ubijenog, prema saznanjima Dnevnika, pozvala policiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.