FOTO, VIDEO: Lančani sudar u peščanoj oluji između Bačke Topole i Subotice, sedam osoba povređeno

Sedam osoba je povređeno u lančanom sudaru koji se dogodio na regionalnom putu između Subotice i Bačke Topole nešto pre 15 časova.
Prema prvim informacijama, nema poginulih.
 
U subotičkoj bolnici zbrinuto je sedam pacijenata, a kako prenosi RTS, niko nije životno ugrožen.
 
Prema pisanju Subotica.com, u saobraćajnoj nezgodi na starom putu za Žednik je učestvovalo najmanje 14 vozila.
Na terenu se nalazi veliki broj vozila hitne pomoći. Još uvek traje uviđaj.
Ono što se može videti na fotografijama i snimcima sa interneta jeste da je u sudaru, po svemu sudeći, učestvovalo više automobila i kamion.
 
 
Na fotografijama se vidi da su vozila veoma oštećena.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Do lančanog sudara je najverovatnije došlo nakon što je vetar podigao peščanu oluju na okolnim njivama, što je smanjilo vidljivost.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Danas su u Vojvodini zabeležene snežne padavine, kiša, ali i pojava peščanih oluja koje su znatno smanjile vidljivost na putevima.
RHMZ je za utorak najavio da će duvati umeren i jak severozapadni vetar, koji će podizati olujne udare. 
 
Vetar će biti u slabljenju krajem dana i tokom noći, najpre na severu i zapadu Srbije, a sutra i u ostalim krajevima, navode u RHMZ.
  • 9

    29.03.2023 11:26
    Smrdistanska
    saobraćajna kultura i nepobedivost u punom
    naletu (čak 14 naleta ).
    Bržem jačem i boljem čak i od prirodnih sila.
    Brzina vožnje se prilagođava uslovima na putu ,
    a ne obrnuto . Krezubavci ne moraju da brinu ,
    njih voze busevima profesionalci .
  • Imre

    29.03.2023 09:46
    Isao sam tim autoputem pre 3-4 god.u aprilu mesecu iz Novog sada.Negde od Idjosa prema levoj strani,ratari su vrsili pripremu za setvu,meteo uslovi su bili fa se bazduh podozao sa tpla i prasinu podizao u vis,u daljini se formirala siva magla od te prasene.Sta je uzrok i sta su posledice u tehnologiji obrade polj.zemljista to ni vodecu struku ni vlast( ministarstvo poljoprivrede ) ne interesuje.Vojvodjanske oranice ce ostati za 50- 100 god pustinje,na sta ima i komentara u ovom naslovu.
  • sdsd

    29.03.2023 08:36
    Posledica sistematske sece drvoreda i zbunja pored puta, izmedju njiva. Ajde ovo, jos gora posledica je intezivna erozija njiva. Plus zimi, iako snega vise ni nemamo, su smetovi koji se javljaju na putevima. Nisu ti drvoredi bezveze bili posadjeni. Ima jos na par mesta po Backoj ali svugde sve golo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Vozom do Bečkereka - evo sa'će

Pre nekoliko godina Vlada Srbije je ukinula i demontirala pruge u ukupnoj dužini od oko 700 kilometara, od čega je više od 430 kilometara bilo položeno po Vojvodini.