Inđija je opština sa najvećim ulaganjima u porodicu?

Inđija je opština sa najvećim ulaganjima u porodicu, moglo se čuti na prvoj konferenciji "Naša porodica - Srbija" koju je organizovalo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.
Inđija je opština sa najvećim ulaganjima u porodicu?
Foto: Pixabay
Opštinu Inđija predstavljale su direktorica Centra za Socijalni rad Željka Godić Avramović i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Ivana Babin. Lokalna samouprava prenela je ovu vest uz podsećanje da Inđija predstavlja jednu od opština koja najviše ulaže u porodicu, prenosi INmedija.
 
Ovaj portal u autorskom tekstu navodi argumente zašto ova tvrdnja nije istinita.
Kako navodi portal, lokalna samouprava pohvalila se da je jedna od opština koja "najviše ulaže u instituciju porodice". Primera radi, kako tvrde, odnos prema deci i porodici u februaru 2022. godine iskazan je tako što je planom javnih nabavki Opštine Inđija za 2022. godinu koju je potpisao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak predviđeno da čelnici lokalne samouprave "pojedu, popiju i potroše u hotelima 17.220.000 dinara.
Planom javnih nabavki u istom periodu predviđeno je između ostalog, i 100.000 dinara za nabavku novogodišnjih paketića za decu, što znači da je predsednik opštine Inđija sa čelnicima planirao da u jednoj godini pojede i popije "dečijih novogodišnjih paketiča" za naredne 172 godine, ili kompletan budžet za gotovo tri godine "pomoć u kući za odrasla i starija lica".
 
Prošle kao i ove godine je budžetom opredeljeno svega 500.000 dinara za romske porodice, što znači da je pet puta manje novca uloženo u romsku populaciju nego održavanje gradskog bazena u Inđiji za koji je izdvojeno 2,5 miliona dinara.
 
Takođe, godinama unazad se budžetom planira i ne realizuje izgradnja i adaptacija vrtića po naseljenim mestima Inđijske opštine. Primera radi, ako su u budžetu opštine Inđija za 2022. godinu predviđena sredstva za "projekat izgradnje vrtića u Jarkovcima" u iznosu od milion dinara, od prošle godine ugašena je grupa u ovom naseljenom mestu Inđijske opštine. O novim prostorijama škole i vrtića u Jarkovcima obećanja su data i decembra 2019. godine, a samo godinu i po nakon obećanja potpuno je ugašen vrtić zbog nedostatka dece.
 
Lokalna samouprava je posebno istakla finansiranje "vantelesne oplodnje" za koju je u 2023. godini opredelila 4,5 miliona dinara, što je, tvrdi ovaj portal, za pola miliona manje od planiranih davanja za reklamiranje lokalne samouprave.
 
Statistika o porodici i deci istovremeno potvrđuje da u sagledavanju stanja lokalne samouprave i stvarnog stanja postoje neslaganja, Inđiju je za samo godinu dana napustilo 40 mališana sa svojim porodicama koji su se trajno odselili u inostranstvo. Ovo su podaci koje je za IN Medija iznelo Odeljenje društvenih delatnosti opštine Inđija.
 
Lokalna samouprava je posebno istakla finansiranje "vantelesne oplodnje", za koju je u 2023. godini opredelila 4,5 miliona dinara što je za pola miliona manje od planiranih davanja za reklamiranje lokalne samouprave.
  • OP cvrc

    08.04.2023 15:42
    A javni prevoz ,o tome ni reci,autobusi krs,ne redovni ne ispravni,verovatno tako misle da sprece odlazak u jednom pravcu.Mi koji smo vise od jednog veka imali mogucnost putovanja vozom,to sad u 21 veku je postala misaona imenica,nema pametnih da urede gradski prevoz do z.stanice,al zato za voznju po srbiji autobusa ima ,,,,
  • 9

    07.04.2023 08:24
    Nisu napisali
    koliko je dece MANJE u opštini u odnosu na prošli
    popis i koliko su rupa na kaišu morali da dodaju
    za prethodnih 10 godina koliko pustoše opštinu .
  • Banderaš

    06.04.2023 23:04
    Zato se srušio plafon u obdaništu što ulažu u decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina