Drveće oko jezera Tresetište na Paliću posečeno po nalogu MUP-a

Predstavnik Udruženja sportskih ribolovaca "Šaran-Palić" Srđan Pejić izjavio je da je seča drveća oko jezera Tresetište u blizini Palića rađena u tri navrata, po nalogu MUP-a.
Drveće oko jezera Tresetište na Paliću posečeno po nalogu MUP-a
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako je rekao Pejić, to je rađeno zbog velikog broja migranata koji se tamo i u okolnoj šumi okupljaju zbog blizine mađarske granice.
Seča je, kako je naveo za Magločistač, urađena i sa mađarske strane, kako bi pripadnici mađarske policije i vojske imali bolju preglednost tog terena sa obe strane.
"To drveće u okolini jezera je 'samoniklo' i to je praktično bila šikara sa pojedinačnim stablima. Nije u pitanju nikakva nelegalna seča. Reč je o celtisu (gelegunja), a seča je rađena po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova, zato što su u svim tim šikarama bili stacionirani migranti koji su pravili ogroman problem", kazao je Pejić.
 
Jezero Tresetište se nalazi u geografskom području Subotičko-Horgoške pesčare, nedaleko od mesta Palić. Jezero je smešteno uz samu granicu sa Mađarskom, a prostor deli žica. Reč je zaštićenom području prve i druge kategorije. Sa druge strane nalazi se stogodišnja borova šuma kojom gazduju "Vojvodinašume".
 
Prema njegovim rečima, seča je rađena po principu da se ostave pojedinačni mladi primerci autohtonog drveća, a deljena je besplatno građanima koji imaju znanje, alat i adekvatnu mehanizaciju za to.
 
Pejić je rekao da su u proteklom periodu imali veoma ozbiljne probleme, pucnjave u više navrata, obraćali su se gradu, policiji, JP "Čistoća i zelenilo", ali, kako je naveo, "jednostavno niko nije nadležan za to".
  • Dušan l

    16.04.2023 16:52
    ?
    Nakice,ti bar po pisanju nisi nikad bio(bila) na tom području,nego pišeš onako napamet,tek da se piše.
  • Dejan

    13.04.2023 21:39
    ccccc
    Dje ste sad eco activisti, ljudska prava i ostala bagra ...
  • Nakica

    13.04.2023 13:36
    Mup dao sebi za pravo da posece drvece i za to optuzio migrante. Pa mi obaramo sve rekorde. Ovu vest treba poslati u svet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina