Radnik obezbeđenja u Subotica-transu dobio otkaz jer je imao kontakt sa novinarom

Udruženje novinara Srbije pozvalo je danas Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da utvrdi da li su i po čijem nalogu bili praćeni telefonski razgovori radnika obezbeđenja firme Subotica-trans.
Radnik obezbeđenja u Subotica-transu dobio otkaz jer je imao kontakt sa novinarom
Foto: Pixabay
On je, po navodima UNS, dobio otkaz jer je medijima dostavljao informacije od javnog značaja u aferi "starter". 
Iz udruženja su naveli da su "zaprepašćeni" zbog otpuštanja radnika A.I. koga po navodima UNS, direktor Subotica-transa Dejan Ljubisavljević sumnjiči za dostavljanje informacija o toj aferi uredniku portala Vesti 024 Branku Žujoviću.
 
"Pozvali su me danas kod direktora Ljubisavljevića koji mi je oduzeo telefon i izlistao kontakte. Pronašao je broj telefona Branka M. Žujovića u imeniku i rekao mi je da zna da smo se čuli, jer je naš razgovor bio presretnut", rekao je radnik obezbeđenja za portal Vesti 024.
 
UNS traži da Tužilaštvo za viskokotehnološki kriminal utvrdi da li su zaista i po čijem nalogu bili praćeni telefonski kontakti radnika obezbeđenja zbog sumnje da je odavao informacije od javnog značaja.
"Neprihvatljivo je da radnik obezbeđenja dobije otkaz zato što ima kontakt novinara u telefonu. Ukoliko je davao informacije od javnog značaja, treba da bude zaštićen zakonom o zaštiti uzbunjivača a svi koji su odgovorni za kupovinu opreme za Subotica-trans po višestruko većoj ceni od stvarne, o čemu je Žujović objavio seriju istraživačkih tekstova, treba da odgovaraju", piše u saopštenju UNS.  
 
Javno preduzeće Subotica-trans ranije je kupilo uređaj za pokretanja motora teških vozila za nešto manje od 1,2 miliona dinara iako takav "starter" u maloprodaji košta oko 70.000 dinara. 
 
Posle kritika javnosti, direktor tog preduzeća Dejan Ljubisavljević objavio je da je uređaj vraćen dobavljaču dok je uprava Subotica-transa utvrdila da su prilikom nabavke tražili "starter" starije generacije, a da im je isporučen drugi.
  • Draganči

    20.04.2023 21:38
    Čim nemaš straha od lokalni šerifa odma daju otkaze prete kao da mu tata ostavio firmu
  • Djole

    19.04.2023 22:30
    Lopovi
    Svi koji kradu bez obzira na političku obojenost,treba da su u zatvoru,kao i oni što zataškavaju i štite.Lopovluk je poprimio maha jer niko ni za šta ne snosi posledice.Smene ih dodju drugi i tako u krug.Da se gospodi oduzme imovina i potrpaju u ćorku drigi bi razmislili.Nikada ovde bolje biti neće.
  • Rade

    18.04.2023 22:02
    Krade se, krade... A kad se čuje zasmeta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina