Škola u Kikindi zabranjuje telefone tokom nastave - đaci će ih dobijati nazad kad budu išli kući

Osnovna škola "Jovan Popović" iz Kikinde pokrenula je proceduru izrade internog akta kojim se ukida upotreba mobilnih telefona za vreme trajanja nastave, prenose kikindski mediji.
Škola u Kikindi zabranjuje telefone tokom nastave - đaci će ih dobijati nazad kad budu išli kući
Foto: Pixabay
O ovoj proceduri izjašnjavaju se i roditelji đaka, Savet roditelja i Školski odbor. 
Direktorka škole Jelena Krvopić izjavila je da je škola "na korak do kompletne realizacije".
"Ideja ove akcije je da naše učenike uputimo jedne na druge, na druženje, na zajedničko rešavanje problema kroz priču, na čitanje knjiga", objašnjava direktorka, prenosi Danas.
 
Kako je navedeno, ideja je da učenici prilikom dolaska u školu gase telefone i odlažu ih kod učitelja, odnosno nastavnika. Nakon završetka nastave uzimaju telefone kako njihova bezbednost ne bi bila ugrožena na putu od škole do kuće.
 
Pravilnikom će se predvideti i sankcije koje će učenik snositi ukoliko prekrši doneto pravilo.
  • Maša NS

    04.06.2023 07:55
    @Marko
    Telefoni bi trebalo da služe da pozovemo nekog kad nam nam hitno treba ili za " ne daj Bože"... To što su ljudi postali zavisni od telefona i oči ne skidaju sanjega prešlo je na decu.. Deca su u školi da bi pratila nastavu i stekla obrazovanje, ne da igraju igrice na času a da pri tome profesor ne sme ni da ih opomene. Zamislite sebe u ulozi tog profesora. Mobilni telefon u školi i rok muzika nisu za poredjenje
  • Marko

    10.05.2023 23:14
    Setite se, prepošteni brigaoci o zdravlju nacije i mrzitelji svega novoga, kada ste vi hteli rok muziku vaši očevi su branili i govorili da to drekanje kvari omladinu.
  • Bioshoes

    10.05.2023 22:19
    NS
    To je praksa i u ponekim novosadskim osnovnim školama,vec duže vreme u OŠ. Ivo Lole Ribara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina