Vojvodina kupila 600 protivgradnih raketa

Autonomna Pokrajina Vojvodina je za potrebe protivgradne odbrane kupila 600 raketa.
Vojvodina kupila 600 protivgradnih raketa
Foto: Pixabay

Isporuka protivgradnih raketa će koštati Pokrajinu gotovo 30 miliona dinara, a dobitnik posla je i jedini ponuđač - "Trayal korporacija". 

Ove rakete će biti isporučene u roku od 90 dana.
Rakete je kupio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, čime se nastavlja višegodišnja praksa da pokrajinske vlasti pomažu nabavku raketa za potivgradnu obranu.
 
Pokrajina je tako i prošle godine nabavila 690 raketa za skoro 30 miliona. Vidljivo je da je došlo do poskupljenja cene raketa.
 
Osim ovoga, 9.400 raketa po ceni od gotovo 434,5 miliona dinara kupio je Republički hidrometeorološki zavod. 
  • nn

    22.05.2023 12:07
    Jake vajde sada od raketa kada je unisteno voce i ostali zasadi posebno opstina Beocin
  • Dejan

    22.05.2023 10:37
    Dil
    A jel to puno 600 komada ? Vidite koliko je efikasniji Vortex canon jeftiniji,mobilniji, rastura oblake kao pepeo al ne bolje ovako da pravimo biznis nekom zarad tudje muke ! Ovaj poslednji oblak sto se srucio u NS i okolinu,bas je bio mali, nije se video na sateliCkim mapama, sa 5.-o spratnice se video jako dobro iz parvca Backe Palanke, ni jedna raketa nije ispaljena !!
  • Novonasađeni

    22.05.2023 10:37
    90 dana = kraj sezone
    Rok isporuke je kraj avgusta?! Pa šta će da brane tim raketama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina