Za obnovu i opremanje ustanova kulture u Vojvodini 500 miliona dinara

Ugovori za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine, ukupne vrednosti 500 miliona dinara, uručeni su u ponedeljak.
Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama podržani su projekti u 11 gradova i opština.
Sremska Mitrovica je dobila sredstva za rekonstrukciju Pozorišta "Dobrica Milutinović", u Titelu će biti rekonstruisan Dom kulture, a obezbeđen je novac i za nastavak radova na rekonstrukciji i dogradnji domova kulture u Srbobranu i Sirigu, kao i Centra za kulturu u Staroj Pazovi.
Podržan je i projekat za adaptaciju Slovačkog vojvođanskog pozorišta u Bačkom Petrovcu, kao i za adaptaciju prostora za Amatersko pozorište "Branislav Nušić" u Šidu.
 
Obezbeđen je i novac za radove na tekućem održavanju objekta Narodnog pozorišta "Sterija" u Vršcu, Doma kulture u Vladimirovcu, zatim za investiciono održavanje Doma kulture u Adorjanu, kao i za rekonstrukciju i sanaciju poslovnog prostora za kulturno-umetničku delatnost i zabavu u Opovu.
 
"Od 2016. godine do danas uložili smo dve milijarde i 888 miliona dinara u infrastrukturu u ovoj oblasti, između ostalog, i za Srpsko narodno pozorište, naš najstariji teatar, izgradnju Narodnog pozorišta u Subotici i mnoge druge projekte", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
  • Pićuka

    23.05.2023 18:40
    Ne znam gde su otišli novci ali nekultura je sve veća.
  • tako

    23.05.2023 08:35
    i
    treba konkretno daš pare pokrajini (koje si i napravio) a pokrajina radi ! a ne bivši , di su naši novci a oni puni ko brod !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina