Put Stapar - Sivac u funkciji od jeseni

Put Stapar - Sivac trebalo bi da bude završen do kraja jeseni.
To je rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska završnih radova na izgradnji deonice tog puta i mosta kojim se on spaja sa regionalnim putem Kula - Vrbas.
Ukupna vrednost izgradnje puta Stapar - Sivac je 1,4 milijarde dinara. Dužina trase je skoro 15,8 kilometara, od čega je oko 6,7 kilometara na teritoriji Sombora, a oko devet kilometara na teritoriji opštine Kula.
Mirović je naglasio da će put, koji je dužine gotovo 16 kilometara, značiti kako za Sombor i Kulu, tako i za Apatin i brojna naselja u celoj zoni Zapadnobačkog okruga, jer će se lakše dolaziti do buduće brze saobraćajnice, koja će od Sombora, odnosno od granice sa Hrvatskom, ići sve do Kikinde i granice sa Rumunijom.
 
"Izgradnja 'Vojvođanskog osmeha' bi trebalo da počne u drugoj polovini godine, i to baš na ovoj deonici gde smo pomogli somborskoj lokalnoj samoupravi da reši urbanistička pitanja od Bačkog Brega prema Somboru", istakao je Mirović dodavši da je to izuzetno veliki posao. Reč je o saobraćajnici dugoj preko 178 kilometara, koja je od ogromnog značaja za sve opštine od Sombora do Kikinde.
 
Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković izjavio je da se uporedo sa izgradnjom puta rade i arheološka istraživanja na ovoj deonici u dužini od 2,9 kilometara.
 
Za spajanje lokalnog puta sa regionalnim putem Kula–Vrbas potrebno je i da se okončaju radovi na teritoriji opštine Kula koji obuhvataju rekonstrukciju mosta i oko 300 metara lokalnog puta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".