Čak 12 provala i krađa u Šajkašu u nekoliko dana: Nestaju alati i mašine

Šajkaš je proteklih dana bio na meti provalnika.
Čak 12 provala i krađa u Šajkašu u nekoliko dana: Nestaju alati i mašine
Foto: Pixabay
Kako piše Dnevnik, nekoliko kuća u ovom mestu u opštini Titel našlo se na meti nepoznatih lopova, koji su u toku dve noći prošle nedelje opljačkali čak devet kuća i iz pomoćnih prostorija i garaža ukrali alate, mašine i sve na šta su naišli, a što može da se ponese i kasnije proda.
Međutim, provale su se nastavile i ove nedelje, pa su tokom prethodnih noći izvršene još tri krađe, što čini 12 krađa za samo nekoliko noći.
Kako se nezvanično saznaje, sumnja se da su počinioci iz nekog drugog mesta i da su u prolazu svratili u Šajkaš, ali uz dojavu nekoga iz sela, ko dobro poznaje koje kuće u selu su trenutno prazne i ko ih je obaveštavao o tome gde mogu lako da dođu do pomoćnih prostorija i garaža.
 
Neimenovani lopovi su prilikom krađa prošle nedelje za sobom ostavili alate koje u žurbi nisu mogli da ponesu, pa su tako meštani na ulici i obližnjoj njivi pronašli nekoliko komada ručnog alata i mašina koje rade na baterije.
 
"Zvuči neverovatno da se desio tako velik broj krađa u samo nekoliko dana. Koliko sam čuo, uglavnom su odneli sitan alat i neke ručne mašine, jer će verovatno one brzo naći svog kupca na nekoj pijaci ili putem internet prodaje. Nadam se da će policajci uraditi sve kako bi počinioci bili pronađeni i sudski procesuirani i da se ovakve situacije više neće dešavati. U selu postoji veliki broj preduzetnika, zanatlija, koji imaju vredan alat, u koji su godinama ulagali i godinama ga skupljali, tako da je to svakako veliki udarac za sve ljude koji se bave različitim poslovima, ali i bilo koga ko je ostao bez alata, jer kuća na selu zahteva da domaćin ima alat i da njim zna da rukuje i obavlja različite poslove", kaže jedan meštanin za Dnevnik.
 
Kako navodi "Dnevnik", u Šajkašu postoji zgrada policije, u kojoj je do pre nekoliko godina prisustvo policajaca bilo konstantno, međutim, već neko vreme ona je prazna.
 
Veliki broj radionica, ali i privatnih kuća ima nadzorne kamere. Pored toga, video nadzorom su pokriveni centar mesta, lokali i kuće u selu, te se Šajkašani nadaju da će ta činjenica pomoći policiji u potrazi za počiniocima.
  • X

    28.05.2023 14:26
    XX
    Kuce nisu bile prazne tokom pljacke.
  • Joca

    25.05.2023 14:03
    Pa...
    Sigurno ne kradu alat da bi njime radili.
  • Kiki

    25.05.2023 13:21
    A sutra preko dana ce svi biti u Beogradu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.