"Srpska Kapadokija": Let balonima iznad Krčedinske ade realnost od subote

Posetioci opštine Inđija će od subote, 3. juna moći balonima da lete iznad Krčedinske ade, a karte za let su već u prodaji.
"Srpska Kapadokija": Let balonima iznad Krčedinske ade realnost od subote
Foto: Pixabay
Sezona će biti otvorena u četvrtak, 1. juna i trajaće do kraja avgusta.
Let balonima na topao vazduh trajaće deset minuta, a koštaju skoro 6.000 dinara po osobi. Oni će iznad Krčedinske ade levitirati na oko 60 do 70 metara.
Projekat "Srpska Kapadokija" je realizovan u saradnji sa turističkim organizacijama i agencijama iz Turske.
 
Kako je rekao direktor Turističke organizacije Inđija Milan Bogojević, vožnja balonima bi "mogla biti najveća turistička atrakcija ne samo u Inđiji, nego i u čitavom regionu već u ovoj godini".
 
"Najava prvog leta balona je veoma značajna za Vojvodinu, Srbiju i region. Ovo je istorija zato što prvi put u istoriji Srbije imamo komercijalne letove balonima, kojim u jednu korpu mogu da prihvate dvadeset turista. Sami baloni bi trebalo da budu vidljivi i u Novom Sadu kada se podignu na Krčedinskoj adi", rekao je.
 
Bogojević je dodao da je Krčedinska ada biser koji žele da pokažu svim zainteresovanim posetiocima i koji žele da uživaju u šetnji ovom prirodnom oazom i u svojevrsnom foto safariju.
 
Prema rečima vlasnika kompanije "Kapadokya Kaya Balloons" Murata Čobana, ovu turističku atrakciju realizuje izvorno u Kapadokiji, a sada i u Dubaiju i opštini Inđija. 
 
Čoban se ovim poslom bavi od 1995. godine, ima preko 10.000 sati leta, nastavnik je i ispitivač u sopstvenoj školi za pilote balona na topao vazduh, a poseduje i centar za održavanje ovih letelica sa stručnim osobljem za čitavu Tursku.
Podsetimo, Turistička organizacija Opštine Inđija je kupila sedam balona, dva su za prevoz po 20 putnika i pet manjih koji imaju kapacitet tri do četiri ljubitelja panoramskog letenja.
 
Letovi će se odvijati vikendom od 19 časova, utorkom i sredom. Odlučeno je da letovi budu u večernjim satima jer je tada vetar najpovoljniji za te prilike.
 
Pored toga, biće organizovan prevoz katamaranom i brodom od pristana do Krčedinske ade, koji će trajati oko 25 minuta i cena karte će biti 500 dinara po osobi.
  • Kecar

    12.06.2023 16:51
    Muskitosi
    Ljudi moji
    Niko ne priča o komarcima..
    A ima ih milioni..
  • Nina

    31.05.2023 12:45
    Dobra ideja ali preskupo za nas standard.
  • Sale-Krcedin

    31.05.2023 09:56
    Rizik
    U samoj blizini Krcedinske Ade je mega strujni dalekovod koji ulazi u naselje Janda iznad Krcedina, zatim tu je veliki most kod Beske. U svetu je previse problema sa balonima u pogledu upravljanja, vetra, instalacija gasa itd. Ako to sve prodje bez ijednog incidenta skidam kapu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.