Nastavljena potraga za dečacima nestalim kod Dunava u Apatinu: Sve otežava visok vodostaj

Nastavlja se potraga na Dunavu kod Apatina gde su u ponedeljak u poslepodnevnim satima nestala dvojica dečaka.
Nastavljena potraga za dečacima nestalim kod Dunava u Apatinu: Sve otežava visok vodostaj
Foto: Pixabay
Komandir Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić ističe da je Policijska uprava Sombora, čim se saznalo za nestanak dečaka, angažovala sve svoje raspoložive snage i da se uključila i Ronilačka žandarmerija.
"Angažovane su sve raspoložive snage u delu obale i priobalja gde se događaj desio. Ronioci na terenu rade podvodnu pretragu, a pomoću sonara od strane službenika u Somboru se pretražuje ostatak priobalja", navodi Grcić.
Ukazuje da je trenutno veoma visok vodostaj Dunava za ovo doba godine i da je veoma jaka vodena struja.
 
"Sama činjenica da je ovo nulta vidljivost u vodi znači da ne postoji nikakva vidljivost, otežava potragu",  naglašava komandir Ronilačke jedinice.
 
Dodaje da pronađeni bicikli ukazuju da su deca nestala na toj lokaciji i da je odatle i krenula potraga za njima.
 
Grcić posebno apeluje na sve građane na odgovorno ponašanje prilikom boravka na vodi i u blizini vode, pogotovo pred letnju kupališnu sezonu.
 
"Pogotovo apelujem na roditelje s malom i maloletnom decom da ih ne puštaju bez nadzora, odnosno da u letnjoj sezoni ne puštaju na neuređena kupališta i mesta gde ne postoje spasilačke službe, kako bi svi zajedno doprineli da se ovakvi događaji smanje, odnosno da ih više uopšte ne bude", apeluje Grcić.
 
Porodice mole sve one koji su videli dečake ili imaju neke informacije da se jave na broj telefona 061-1476221 ili jave u policijsku stanicu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.