Menja se trasa auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je novi tender za izmenu planske dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad.
Menja se trasa auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Ovaj projekat je, kako piše eKapija, proglašen za projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju.
Resorni ministar Goran Vesić najavio je početkom ove godine da će izgradnja tog auto-puta početi 2024. godine.
Javnom nabavkom, čija je vrednost procenjena na 10 miliona dinara, predviđena je izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad sa idejnim rešenjem, a jedan od ciljeva novih izmena je, kako se navodi, bolje pozicioniranje trase auto-puta.
 
Izmene i dopune prostornog plana obuhvataju delove teritorija Beograda, Pančeva, Zrenjanina, Opova i Kovačice.
 
Rok za prijavu na tender je 30. jun.
 
Prema ranije predstavljenim planskim dokumentima, trebalo bi da je put dugačak 100 kilometara, sa više saobraćajnih petlji, na teritoriji četiri grada i tri opštine, odnosno na ukupno četiri hiljade hektara.
 
Trasa puta već je jednom menjana, kada je petlja Ečka, na zahtev zrenjaninskih privrednika i zbog potreba Linglonga, pomerena ka budućoj fabrici guma.
U februaru prošle godine Vesić je, kao tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda, izjavio da Grad Beograd insistira da se u projekat gradnje brzog puta Beograd-Zrenjanin uključi i Zrenjaninski put.
 
Početkom 2020. sa kineskom kompanijom "China Shandong International Economic and Tehnical Coorporation Group" potpisan je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin-Novi Sad, podseća eKapija.
  • Pobesneli Laloš

    01.06.2023 19:43
    Neko je pametniji od svih. Pre nego što je došlo do izmena trase, neko blizak iz Zrenjanina odavno ne pitajući za cenu kupuje zemljište na novom koridoru.
  • pajo patak

    01.06.2023 14:46
    nisu ni kinezi mutavi
    ponovo će u Banatu da se gaji pirinač.
  • B

    01.06.2023 12:55
    teska glupost
    Kakve veze ima put Bg Zr sa Novim Sadom?
    To sto Kinezima smanjujete logisticke troskove do Bga, nema veze sa NS-om, a ni sa autoputem Bg Ns Su.
    Vec ime projekta je kao iz Alan Forda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".