FOTO: Carinici na Horgošu privremeno zaplenili džip i jaknu vredne 174.000 evra

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš 3. juna zbog neprijavljivanja privremeno oduzeli luksuzni džip i firmiranu jaknu.
Ukupna vrednost oba predmeta je čija je 174.000 evra.
Prekršaj je otkriven kada je na ulaz u zemlju pristigao džip "Mercedes Benz G400D" kojim je jedan putnik iz Švedske krenuo ka Srbiji.
Međutim, on na ulazu u zemlju nije prijavio automobil vredan 169.000 evra za koji nije posedovao adekvatnu dokumentaciju.
 
 
Tokom detaljnog pregleda, carinici su u prtljagu pronašli i novu, mušku jaknu marke "Louis Vuitton", koju takođe nije prijavio iako je imao račun iz koga se vidi da je plaćena 4.900 evra.
 
Pošto je bio u obavezi da prijavi sve vredne predmete koje nosi sa sobom, a to nije učinio, pomenuti putnik se našao u prekršaju čiji ishod može biti novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljene robe.  
  • cool

    08.06.2023 08:47
    ajde da se kaže...
    Prvo pročitajte vest do kraja sa razumevanjem, drugo potražite pojašnjenje neodumica u pozitivnim zakonskim aktima, treće još jednom razmislite šta ćete napisati u komentaru.
    Vozilo nije zaplenjeno nego privremeno zadržano zbog nedostajuće dokumentacije i osporavanja prava upravljanja istim (sve po važećem Carinskom zakonu RS), do okončanja prekršajnog postupka u kome će se utvrditi okolnosti i doneti pravosnažno rešenje. Što se jakne tiče stvar ukusa (lično mislim da je seljana teška, namenjena ), a što se tiče odluke carinskih organa da se oduzme, mislim da je ispravna i dodao bih da krši IPR ili ti prava intelektualne svojine, pošto se jasno vidi na slici (ukoliko je originalna slika oduzete jakne) da je nesumnjivo falsifikat. Postoje kontrolne tačke koje brendovi poštuju i na osnovu njih se lako utvrđuje da li je u pitanju original ili falsifikat. Ako nekoga baš interesuje, logo YSL nije pravilno postavljen i ne prati strogo propisanu simetriju.
  • Bojan

    06.06.2023 15:12
    Da mi je poklone ne bih je nosio. Uzas.
  • Novonasađeni

    06.06.2023 13:10
    Greška u koracima
    Pa čovek promašio kućicu ili vreme kada je trebalo da se pojavi na granici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.