Meštanin Odžaka uhapšen zbog milionske privredne prevare

I. B. (48) iz Odžaka uhapšen je zbog krivičnog dela prevara u obavljanju privredne delatnosti.
Meštanin Odžaka uhapšen zbog milionske privredne prevare
Foto: 021.rs
Sumnja se da je od decembra 2018. do maja 2019. godine kao zaposleni sa vlasničkim udelom u "Agroofis" DOO Bački Brestovac, predstavljajući se kao zakonski zastupnik, sa jednim poljoprivrednim gazdinstvom ugovorio kupoprodaju i isporuku semenskog krompira u iznosu od oko 1.615.000 dinara.
Oštećeni je avansno uplatio navedeni iznos, dok, kako se sumnja, I. B. nije isporučio ugovorenu robu koju nije ni nabavio, niti je imao na zalihama. 
Takođe, nije vratio celokupan iznos avansa na šta se obavezao zaključivši ugovor o izmirenju novčane naknade u maju 2019. godine, pri čemu je pravnom licu "Agroofis" pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1.415.000 dinara, a na štetu poljoprivrednog gazdinstva.  
 
Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu.
  • Vlada

    10.06.2023 08:16
    Bitange vladaju Srbijom
    Šta je sa lopurdama u vlasti koji su uzeli silne milione u stranoj valuti zar za njih zakon ne vazi?
  • Dr

    09.06.2023 13:04
    Cao
    Sitan lopov,a sta je sa kapitalcima?
  • Sanja

    08.06.2023 22:30
    Prevara
    Bravo za lopove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.