Proglašena elementarna nepogoda u opštini Irig, meštani zabrinuti kako će nadoknaditi štetu

Irig je među 56 lokalnih samouprava u Srbiji gde je Odlukom Vlade Srbije proglašena elementarna nepogoda.

Posledice bujičnih vodotokova se saniraju, evakuisano stanovništvo se vraća u svoje domove, a u lokalnoj samoupravi kažu da u saradnji sa nadležnim vodoprivrednim preduzećem rade na otklanjanju uzroka poplava, odnosno produbljivanju kanala u tom kraju, piše RTV.

U Vrdniku su i dalje vidljive poslednice izlivanja bujičnih tokova. Kada je 26. maja pala velika količina kiše, voda je prodrla u objekte, na mestima oštetila postojeću infrastrukturu i dvadesetak stanovnika je tada evakuisano.

Oni se nepunih mesec dana kasnije polako vraćaju u svoje domove, zabrinuti kako će pre svega obnoviti oštećeno jer, kako kažu, šteta nije mala.
 
Na području proglašena je Vrdnika vanredna situacija i, kako se navodi, preduzeti su odgovarajući koraci za prevazilaženje novonastale situacije.
 
Zatražena je pomoć od nadležnog vodoprivrednog preduzeća kako bi se postojeći kanali u tom delu Fruškogorja očistili i produbili i na taj način delovalo preventivno u slučaju novih obilnijih padavina
 
U međuvremenu, Odlukom Vlade Srbije proglašena elementarna nepogoda u 56 gradova i opština, a među njima je i u Irigu.
Kako je tom prilikom rečeno Vlada će u najkraćem roku evidentirari nastalu štetu u svim jedinicama lokalne samouprave i izraditi plan sanacije štete.
 
Svi građani, koji su na bilo koji način pogođeni poplavama neće biti zaboravljeni i Vlada će nastojati da svaku nastalu štetu nadoknadi na pravedan način, saopšteno je iz Vlade Srbije tim povodom.
  • Vule

    23.06.2023 08:42
    Banda
    Irižani, Rivičani, Vrdničani moji...
    Za koga se glasalo?
    Razmislite dobro ko vam kapu kroji!
  • Baka

    22.06.2023 11:45
    Važno da plaćamo odvodnjavanje, a nije u pitanju mali iznos.a svoj kanal sama održavam kao i većina građana.
  • Maja

    22.06.2023 11:37
    Slika i prilika
    Odgovarajucu sliku ste postavili za katastrofalnu poplavu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina