U utorak javna rasprava u slučaju zrenjaninske profesorke Senke Jankov

Pokret "Novi optimizam" je saopštio da je za utorak, 4. jul, zakazana rasprava u disciplinskom postupku protiv suspendovane profesorke sociologije iz Zrenjanina Senke Jankov.
Podsećaju da je Jankov optužena da je "prekršila član 113. Zakona o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja, kojim se zabranjuje stranačko delovanje u prostorijama ustanove, time što je u svoju Gugl učionicu postavila plakat 'Zrenjanin protiv nasilja'".
"Javna rasprava ovim povodom je zakazana za 4. jul, u kancelariji direktora škole. To će biti prva prilika od pokretanja procesa da profesorka javno iznese svoje argumente i svoju odbranu", navodi se u saopštenju.
Novi optimizam je upozorio da je "suspenzija profesorke Jankov svojevrstan politički progon, zbog njenog učešća na protestima 'Srbija protiv nasilja'".
 
Pozvali su nadležne iz Zrenjaninske gimnazije da ponište odluku o suspenziji i Senku Jankov vrate na posao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina