Bačka Topola: Formirana komisija za utvđivanje stanja useva zbog pojave glodara

Opštinsko veće Bačke Topole donelo je odluku o obrazovanju Komisije za utvrđivanje stanja useva na poljoprivrednim parcelama zbog pojave glodara.
Bačka Topola: Formirana komisija za utvđivanje stanja useva zbog pojave glodara
Foto: Pixabay
Glodari su na pojedinim mestima prepolovili ovogodišnji rod, dok je na nekim manjim parcelama šteta i 100 odsto.
Zadaci novoformirane komisije biće da se utvrdi stanje useva, "da se stručno sagledaju uzroci ovakvih pojava", te da se predlože preventivne mere u cilju smanjenja glodara, preneo je portal Magločistač.
"Najveću štetu su pretrpeli proizvodjači na malim parcelama, gde je negde zabeležena i stoprocentna šteta", navela je komisija.
 
Dodaje se da je jedan od mogućih uzroka povećanog broja glodara suša, neadekvatna zaštita useva ili agrotehnika.
  • svašta?

    13.07.2023 17:06
    komisija za mšove?
    Sigurno neka naprdna komisija za izvlaćenje novaca.
    Kolike su te parcele kad ih mišovi unište 100%? Onda su to prcele, a ne parcele. Ili koliki su ti mišovi,pre če biti onda slonovi. I zar se to ne radi zimi??? Reko bi' još jedna otimačina para u najavi. Mišovi koji jedu novce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina