Mirović: Beograd ustupio 10 vozila, Subotica tri za saniranje štete u Novom Sadu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zakazao je za nedelju drugu vanrednu sednicu Pokrajinske vlade i Štaba za vanredne situacije.
Mirović: Beograd ustupio 10 vozila, Subotica tri za saniranje štete u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Treba da se sagledaju razmere nove štete nastale u drugom nevremenu, koje je najviše pogodilo Novi Sad i Bačku Palanku.
Iz Pokrajinske vlade navode da je Mirović, kao komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, koordinirao tokom prethodne noći i dana organizaciju pomoći za Bačku Palanku, koja ima manje kapacitete nadležnih službi i pomogao je, u skladu sa potrebema, novosadskom štabu kojim je koodinirao gradonačelnik Milan Đurić.
"Veliku zahvalnost izražavam Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je, posebno za potrebe bačkopalanačke krize, mobilisalo 135 pripadnika i obezbedilo tehnička sredstva za pomoć radnicima područne elektrodistribucije i brojnim preduzećima iz Novog Sada, koji je i sam strašno pogođen nezapamćenim nevremenom. Zahvalan sam i Gradu Beogradu, koji je ustupio deset vozila za rad na visinama i Gradu Subotici koji je ustupio tri vozila sa stručnim radnicima za potrebe saniranja štete u Novom Sadu", rekao je Mirović.
 
Istakao je da je na terenu neprekidno i više od 50 zaposlenih iz "Vojvodinašuma" i Nacionalnog parka "Fruška gora", kao i više od 100 zaposlenih iz "Voda Vojvodine", koji pružaju pomoć u raščišćavanju i u obnovi komunalnih sistema.
 
Mirović je dodao da vanredne napore ulažu i zaposleni u područnim elektrodistribicijama da saniraju štetu na strujnoj mreži i obezbede struju za sva domaćinstva u što kraćem roku, i naglasio da to rade danonoćno.
 
"Još jednom izražavam nadublje žaljenje za izgubljenim životima, posebno žalim za nastradalim dvanestogodišnjakom u Novom Sadu, a povređenima želim brz oporavak. Već od sutra nastavljamo zajedničku borbu da sve obnovimo i tim povodom sam i zakazao sutrašnju sednicu", istakao je Mirović.
  • Detelinarac

    23.07.2023 13:27
    Krpadzije
    Mirovicu da prodaš sve skode i limuzine u kojima se vozite o trošku države pa ces imati vozila sa hitne službe i potrebe građana vojvodine a ne da se vaša dupeta voze se u luksuzu a drugi da pocrkaju itd.
    Bahatosti vašoj nema kraja besprizornjaci obicni....
  • Dragan

    23.07.2023 06:40
    Ah
    Vratiti 30 lokomotiva otetih od ŽTP Novi Sad otetih 1989g noću ospražnjeni magacini i odvučeno za Beograd.
  • Leon

    23.07.2023 06:08
    Čudom se čudi naš doktor....
    Vozila nisu pala sa Mlečnog puta, već je novac dat i od građana Vojvodine.
    Ništa vi niste nama dali, vi nama uzimate i a o vraćanju svega što ste uzeli, docnije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina