LSV: Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani u Skupštini Vojvodine Saša Šućurović ocenio je da su "posledice olujnog nevremena ogolile zanemarivanje pokrajine".
LSV: Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine
Foto: 021.rs
"U ovim trenucima nesagledivih posledica prirodne katastrofe koja je pogodila našu pokrajinu, čije su posledice dovele do znatnog urušavanja već oronule vojvođanske infrastrukture, moramo se suočiti i sa gorućom činjenicom da su nam posledice ovog nevremena samo ogolile, sada vec višedecenijski problem - dugotrajno zanemarivanje Vojvodine", naveo je.
Prema njegovim rečima, "ukidanje nadležnosti, sve manje ingerencije na lokalnom i pokrajinskom nivou, u situacijama poput ove, jasno su dovele do potpune blokade gradova i manjih mesta, pokazujući poguban uticaj centralizacije".
"Jačanje lokalnih službi, koje će se baviti ne samo kriznim situacijama, već i rešavanjem svakodnevnih problema su pravac u kom što pre moramo krenuti", smatra Šućurović.
 
"Kada se sve uzme u obzir dolazi se do zaključka da je ova vladajuća garnitura pogubnija po budućnost građana i građanki Vojvodine od svake moguće kataklizme", zaključio je.
 
  • pajo patak

    25.07.2023 13:56
    @Професор
    професоре, професоре, kako se kaže mala zmija ?
  • @profesor

    24.07.2023 16:40
    komentar
    Kad bi hteo da budem grub, rekao bi: - Jadna smo mi zemlja kad si ti profesor.
    Ali aj ozbiljnije, procenti, koji se navode su uvek, pokazatelj stare poslovice, statistika naša dika štogod hoću to naslika, pa u skladu sa tim da bi pokazao, to što je besmisleno u komentaru, reći ću nekad je u Novom Sadu bila Elektrovojvodina, sad tamo nema ni natpis. To je bila najorganizovanija distribucija, ne samo u Srbiji nego i u Jugoslaviji,
    Ljudi iz tog preduzeća, zajedno sa kolegama iz FTN čine okosnikcu softverske kompanije koja je napravila softver kojim se upravlja distribucijama širom sveta (za one koji ne znaju, DMS, Telvent, sad Schneider). ali to nije dovoljno za nas pa kod nas je Elektrodistribucija jedna firma sa sedištem u Beogradu, i naravno otud i ove brojke. Ista priča postoji za druga mesta u Vojvodini (i naravno u celoj Srbiji) centralizacija je problem cele Srbije.
    I onda naravno Beograd čini 42%, a u Mladenovu nema struje, i da ne bude da neko odgovori, tako je svugde u svetu, pa baš i nije...
    Ima zemalja kao Nemačka i Švajcarska koje su izraziteo decentralizovane, od kantona do toga da je Bavarska i dalje slobodna država Bavarska, ali ima i onih koje to baš i nisu, više su unitarne, ali npr u Sloveniji postoji Elektrocelje, Elektromaribor, i nikom to ne smeta. Ima i drugih primera iz drugih zemalja. A samo nama, a da bi se namirila klasa lezilebovića treba centralizovano sve u Beogradu, i onda je rezultat ovaj koji imamo, a neki i dalje rade u korist svoje štete
  • Професор

    24.07.2023 10:10
    За све који мисле како се Војводина "израбљује". Учешће у БДП-у Србије изгледа овако подељено на 4 макрорегиона. Београд 42%, Војводина 26%,Шумадија и Западна Србија 18%,Источна са јужном Србијом 14%. Тако да о некаквом израбљивању нема ни говора а Београд и даље треба да помаже другим регионима и наравно највише издваја за буџет Србије али и за помоћ Српској и Ц. Гори.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina