Oko 800 pripadnika MUP-a kod Subotice lociralo 200 migranata: Zaplenjeno i oružje

Pripadnici MUP-a Srbije locirali su rano jutros više od 200 nelegalnih migranata na teritoriji Subotice i zaplenili veliku količinu municije i oružja.
To je danas izjavio načelnik Uprave direkcije policije pukovnik Ivica Ivković.
"Pronašli smo osam automatskih pušaka, jedan karabin, dva pištolja, više različitih kalibara municije i 13 komada radio veze koje su oni koristili za krijumčarenje ljudi", rekao je novinarima i dodao da je akcija izvedena oko tri sata posle ponoći.
Ivković je dodao da akcija i dalje traje i da se očekuje da broj migranata bude i veći.
 
Prema njegovim rečima, u akciji je učestvovalo više od 800 pripadnika MUP-a iz Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Uprave kriminalističkih policija i interventnih jedinica.
 
Dodao je da su pripadnici MUP-a preduzimali i u prethodnom periodu slične akcije i da je subotička policija zajedno sa ostalim jedinicama svakog dana dislocirala između 70 i 100 migranata u druge prihvatne centre u Srbiji.
 
Ivković je poručio građanima Subotice da imaju poverenja u MUP.
 
"Preduzimamo sve što je u našim kapacitetima da se građani osećaju bezbedno i oni pre svega moraju da nam veruju", istakao je.
Meštani Hajdukova koji su se u petak, 28. jula okupili na zboru građana zatražili su od načelnika subotičke policije i od gradonačelnika Subotice da policija reaguje aktivnije i da spreči oružane sukobe koji su sve učestaliji u šumskom pojasu, u blizini granice sa Mađarskom.
 
Novi zbor građana će biti u četvrtak, 3. avgusta, u Hajdukovu.
  • Nikola

    01.08.2023 17:19
    Za Banderas i slicne
    Nije.policija.kriva ni žandarmerije,živim tamo i vidim ,svaku veče momci su tamo,al ko će im dati zeleno svetlo,da li daju garantujem da ih davno ne bi bilo,da našoj policiji, žandarmerije dali samo dan dva odrešene ruke.Al džabe riba smrdi od glave.Spominjete Nemačku,Austriju Madjarsku i sl da Migranti kod njih dobiju batine ,a naši gore pare evre dok naša policija zandar.i mi gradjani čekamo zalutali metak.Vojska sklonjena u Bačku Topolu ,a prazne dve kasarne u Subotici koje se prodaju ili prodate mislim za sitne pare.Vratit vojsku uz granicu a ne zbog EU ih udaljili.Austrijska,Nemačka POLIZAI vozaju se po Subotici to nama treba???Čemu???A dr primili sve dr.mr tad je primala migrante,a teroriste paravojne jedinice nek idu kroz i u Srbiju.I sad oni prave svoje zone prelaska i naplaćuju.Imaju sve odakle???? naoružani su,municije ,radio veze, izvidnice,agregate Ko i to prenosi i donosi,voze ih taxisti ???E to je problem sve je povezano i zato ni Mup, žandarmerije i sl nisu mogli ništa kao ni mi gradjani .Nadam se da.se uvidilo i uvidio netko da.zivoti tih momaka IJP, MUP-a , Žandarmerije ,SAJ-a jer su i to nečija deca,očevi,braća i naše dece i nas gradjana koji živimo tamo vrede više od tih paravojnih vojnih migranata za koje se dobijaju evri.Valjda.mi živimo u Srbiji ne oni.Hvala pripadnicima IJP.MUP-a, Žandarmerije,SAj-a i svim koji učestvovali i učestvuju svakodnevno u toj pucnjavi i uz nas su noćima i danima.Nek Vas bog čuva deco.Stanovnik Makove sedmice
  • Maki

    01.08.2023 16:22
    Banderas
    Koliko para toliko i muzike.
  • Nn

    01.08.2023 16:18
    ...
    200 migranata? Hahahahha, kakav cirkus. El to znaci da ljudi koji tamo zive i znaju stanje situacije lazu? Neko def laze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina