Kod Subotice locirano 400 nelegalnih migranata, kao i automatske puške, pištolji...

U šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom pronađeno je ukupno 400 nelegalnih migranata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dodaju da je od ovog broja 13 njih zadržano, a protiv 27 će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Policija je pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume i "Omarovog kampa" pronašla devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, kao i 841 komad municije različitog kalibra.

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.
 
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je u Subotici da MUP neće dozvoliti da bilo ko ugrozi bezbednost građana i njihove imovine.
 
"Odlučni smo u nameri da se suprotstavimo iregularnim migracijama i ne dozvolimo krijumčarskim grupama da ugrožavaju bezbednost naših građana", kazao je Gašić.
 
Istakao je da država poštuje sva prava migranata, u skladu sa međunarodnim konvencijama i da ima human pristup prema njima, ali i da, kako je kazao, zahteva da poštuju zakone i ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo Srbije i njenih građana.
  • makoto

    02.08.2023 14:26
    ...
    opet miroljubivi migranti sa logistikom nase priozvodnje,mup to hendluje svaka cast,neko lepo puni dzepove na stetu sopstvenih gradjana.
  • xxx

    02.08.2023 00:16
    M70B1
    A ako slika nije ilustracija, već slika zaplenjenog oružja.
    Onda je na slici to naša automatska puška M70B1 (neko skinuo drveni kundak).
    To su mogli samo kod nas da nabave.
    Ko im je to dao, e to policija treba da reši, i tu preseče šverc.
  • Dejan

    01.08.2023 20:57
    srb
    A sta su legalni migranti ? Bili su neki pod nazivom ekonomski migranti ! Sva ta bagra ide preko, tamo se probere radno sposobno i onda se vraca ovde u srbistan,gomila se u obrenovcu,gomilaju se dok jednog dana ne pukne tikva ali tada ce biti kasno za sve nas ovde !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina