VIDEO: Novi protest zbog pogibije deteta i njegovog dede u Bačkoj Palanci, ceo razred na skupu

Stanovnici Bačke Palanke okupili su se i danas ispred zgrade opštine, protestujući zbog smrti trinaestogodišnjeg dečaka i njegovog dede od strujnog udara, iako je nadležnima 27 prijavljivan problem.
Puno mladih ljudi i ceo razred stradalog dečaka bio je danas na protestu, javlja N1. "Pravda za Acu", "Koliko košta život jednog deteta" - samo su neki od plakata koje su okupljeni nosili.
Građani su se požalili na tromost institucija u rešavanju problema nakon oluje.
Oni su se i u sredu uveče okupili i minutom ćutanja odali počast stradalom dečaku, ali i njegovom dedi (66). Deda je pokušao sam da otkloni kablove koji su pali u njegovo dvorište i tada je poginuo, a devet dana kasnije poginuo je njegov unuk. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Građani su 27 puta zvali nadležne da reaguju i otklone problem s palim kablovima, ali reakcije nije bilo.
 
 
Stanovnici Bačke Palanke zatražili su smenu predsednika opštine Bačka Palanka Branislava Šušnice iz SNS-a, koji je verbalno napao novinarku portala BAP vesti jer je pitala koliko još u opštini ima neobezbeđenih kablova pod naponom. Vidno ljut zbog pitanja, Šušnica se izvikao na novinarku.
 
 
Građani su juče odšetali i do zgrade Elektrodistribucije. "Elektrodistribucija Srbije" je saopštila da nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.
  • B

    04.08.2023 08:24
    V
    Pa kad Konobar Ģrčič moze biti direktor EPSa onda je sreca sto uopste imamo kablove i bakar u kablu.Mada su i to prodali,,nije nase nista ,i djeca su rasprodana odavno,,sad samo vrse selekciju ko vamo da crnči za đabaluk,,a tko da služi Anglosaksoncima ko nekada Afrikanci.Zbog ovog smrtnog slucaja u pravnoj drzavi bi mnogi zavrsili na robiji NEVEZANO KOJOJ STRANCI PRIPADAJU
  • NS

    03.08.2023 16:27
    Svaka čast deci! Hoće i oni dobiti otkaz tj. biti izbačeni iz škole?!
  • Lola

    03.08.2023 14:39
    Deca su najhrabrija i najempatičnija u Bačkoj Palanci, a vi odrasli bez kičme i sramotite se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina