Ko priča o petku? Vlada tvrdi da Brnabić nije trebalo danas da dođe u Bačku Palanku - i nije

Navodi o otkazivanju posete premijerke Ane Brnabić opštini Bačka Palanka danas, 4. avgusta nisu istiniti, poručuju iz Vlade Srbije.
Ko priča o petku? Vlada tvrdi da Brnabić nije trebalo danas da dođe u Bačku Palanku - i nije
Foto: 021.rs
Vlada je u saopštenju navela da je ova poseta, prema navodima medija, trebalo da se danas održi i da su isti - neistiniti. Međutim, portal Bačka Palanka Vesti objavio je da je obilazak premijerke trebalo da se održi u subotu, 5. avgusta.

"Posebno zabrinjava činjenica o neistinitom obaveštavanju javnosti s obzirom da se od juče, 3. avgusta na zvaničnom sajtu Republike Srbije nalazi najava o aktivnostima premijerke za danšnji dan", navode.

Dalje dodaju da je premijerka Brnabić danas u Republici Srpskoj i da su mediji blagovremeno bili obavešteni o ovoj aktivnosti.
 
"Premijerka je jutros imala sastanak sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, nakon toga prisustvovala je Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske", objašnjavaju.
 
Dodaju da je planirano da premijerka uveče prisustvuje obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji Oluja.
 
Kako je portal iz Bačke Palanke naveo, Brnabić je trebalo da u subotu, 5. avgusta, obiđe najteže pogođena područja Bačke Palanke i Čelareva.
 
Na sajtu Opštine Bačka Palanka objavljeno je obaveštenje o njenom dolasku, kao i ko će je u poseti pratiti.
 
Međutim, ubrzo nakon objave satnica tokom posete, iz opštine je stiglo obaveštenje da predsednica Vlade u subotu ipak neće doći.
 
Podsetimo, građani Bačke Palanke održali su već tri protesta nakon što su trinaestogodišnji dečak i njegov deda preminuli usled strujnog udara. "Elektrodistribuciji Srbije" problem sa rasutim električnim kablovima je prijavljen, kako kažu, 27 puta.
Traže ostavku i predsednika opštine Branislava Šušnice, koji se zbog pitanja o neobezbeđenim kablovima izvikao na novinarku lokalnog medija, te odgovornost članova opštinskog kriznog štaba za vanredne situacije. 
 
U međuvremenu je i radnik javno-komunalnog preduzeća u Bačkoj Palanci Željko Pejčić dobio otkaz jer je učestvovao na protestu.
  • Misko

    04.08.2023 19:01
    Vlada Srbije napada medij u Bačkoj Palanci a oni su kako sam ja razumeo samo preneli obaveštenje sa sajta Opštine Bačke Palanke o dolasku .
  • Географ дунстер

    04.08.2023 18:43
    Збрка
    Ма није требала у Бачку Паланку, него у Сурчин, пардон Јарково, извините Јаково....
    А ако она каже да иде у Бачку Паланку питање је која је права дестинација: Смедеревска Паланка, Бела Паланка, Бачка Топола.......
    Не зна топониме као вољени шеф!
  • Симо Матавуљ

    04.08.2023 18:36
    Мош мислити лажна објава новинарски патак ,преча јој олуја у РС која није на сајту него Б.Паланка која је на сајту без олује а док она стигне у паланку неће остати ни бандере за струју као у словенији има да нема ни паланке ни челарева

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina