Bačkopalančani došli u opštinu da razgovaraju sa Šušnicom, on se nije pojavio - novi protest u 19h

Nekoliko aktivista i meštana Bačke Palanke pojavili su se jutros ispred opštine želeći da razgovaraju sa predsednikom opštine Branislavom Šušnicom.
Bačkopalančani došli u opštinu da razgovaraju sa Šušnicom, on se nije pojavio - novi protest u 19h
Foto: 021.rs

"Mi smo hteli da se lično obratimo Šušnici, ali iz misterioznih razloga on se ni danas nije pojavio na poslu, tako da se mi pitamo gde idu naše pare", rekao je novinarima meštanin Goran Jatić. 

Nekoliko službenika opštine i funkcionera ušlo je u zgradu opštine, uprkos prisustvu građana.

Kako javlja reporter 021.rs, na licu mesta je bilo više desetina policajaca zbog najavljene blokade, čiji termin nije objavljen.
 
Građani koji su se rano jutros pojavili ispred opštine, pozvali su građane Bačke Palanke i sve koji žele da ih podrže da se i danas u 19 časova okupe na protestu, gde će još jednom ponoviti svoje zahteve i predočiti dalje korake.
 
Protesti se nastavljaju nakon što vrh lokalne vlasti nije podneo ostavke u petak do 10 časova, što je bio zahtev meštana nezadovoljnih reakcijama nadležnih nakon julskih oluja.
 
Podsetimo, nezadovoljni Palančani, nakon smrti trinaestogodišnjeg dečaka, a prethodno i njegovog dede, od strujnog udara, već danima traže smenu članova opštinskog Štaba za vanredne situacije, te ostavku predsednika opštine Branislava Šušnice, ali i njegovog zamenika Mite Lačanskog, te direktora JP "Standard" Miroslava Sićevića.
 
Protesti su počeli nakon reakcije predsednika opštine Branislava Šušnice koji je na pitanje o uklanjanju kablova vikao na novinarku. 
Građani su na protestima izneli i niz optužbi za loše reagovanje lokalnih službi na saniranje posledica oluje. Oni su pričali i o drugim nagomilanim problemima u Bačkoj Palanci, a za koje krive lokalnu vlast. Građani su medijima ispričali i da su mnogi od njih dobili pretnje i ucene zbog učešća na protestima.
 
Oni su i masovno potpisali i krivičnu prijavu koja poziva na krivičnu odgovornost jednog ili više lica za koja postoji osnovana sumnja da su izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti, kao i druga krivična dela. Krivična prijava je predata Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
  • Daca

    14.08.2023 10:55
    Jako je zanimljivo posmatrati koliko je vlast nesposobna da uoči ogromne promene koje su se desile u razmišljanju građana od masovnog ubistva u školi pa naovamo. Ljudima je dosta bahatosti, nesposobnosti i svega ostalog i neće više to da trpe. Cenu će vlast platiti na izborima zasigurno, samo ćemo videti kolika će biti.
  • Goran

    14.08.2023 10:33
    Sramota
    Susnica ne dolazi na posao, sad kad je najpotrebniji svojoj opstini. Krije se od svojih gradjana koji ga placaju za rad u opstini i ocekuju odgovore za lose rukovodjenje u elementarnim nepogodama gde je bio i sef Kriznog staba i slabo otklanjanje defekata pricinjeno za vreme nepogoda. Mozda ga nadju u njegovoj cardi.
  • Logi

    14.08.2023 09:54
    otkaz
    zbog nedolaska na posao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina