FOTO: Vojvođanskim školama sredstva za hitnu sanaciju štete od oluje, najviše novca beočinskoj školi

Ukupno 33 osnovne škole i 13 srednjih škola u Vojvodini dobilo je sredstva za hitnu sanaciju posledica nevremena, a putem dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.
FOTO: Vojvođanskim školama sredstva za hitnu sanaciju štete od oluje, najviše novca beočinskoj školi
Foto: 021.rs

Reč je o konkursu za škole koji je, sticajem okolnosti, bio u toku u trenutku uočavanja posledica u obrazovnim ustanovama i koji je samo produžen i proširen kako bi škole sa oštećenjima mogle da konkurišu, te dobiju hitna sredstva Pokrajinske vlade.

Osnovnim školama dodeljeno je 150 miliona dinara, a srednjim školama oko 69 miliona dinara.

Predstavnicima škola ugovore je danas dodelio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Kako je rekao, u nekoliko dana su uloženi veliki napori kako bi učenici, nastavnici i svi koji imaju obaveze u školama 1. septembra, koliko je moguće, normalno počeli sa radom.
 
"Pokrajinska vlada je već izdvojila oko 700 miliona dinara direktnih sredstava gradovima i opštinama, gde je deo opredeljen i za rekonstrukcije škola. Tako smo u Novom Sadu već otpočeli proceduru sanacije krovova škola 'Jožeš Atila', 'Petefi Šandor' i 'Desanka Maksimović' u Futogu", naveo je Mirović.
 
 
Osnovne škole su, između ostalog, novac potraživale za zamenu krovova, podova, molerske radove, sanaciju fiskulturnih sala, zamenu stolarije, sanitarnih čvorova, oluka i drugih delova objekata. Kompletan spisak odobrenih sredstava po školama predstavljamo u nastavku.
 
 
Srednje škole su novac potraživale za zamene plafona, stolarije, pregradnih zidova, molerske radove, hidrantsku mrežu, održavanje krovova... Kompletan spisak odobrenih sredstava po školama dostupan je u galeriji u nastavku.
 
 
Radovi na tri novosadske škole već su u toku, a škole koje su dobile novac po ova dva konkursa mogu da, po hitnom postupku, odaberu izvođače radova i obave sanaciju i druge radove.
Kako je Grad Novi Sad saopštio prošle nedelje, radovi u OŠ "Jožeš Atila" i OŠ "Petefi Šandor" biće završeni do 1. septembra, ali će se radovi na OŠ "Desanka Maksimović" u Futogu produžiti.
  • Strikan

    16.08.2023 20:12
    Igore, Igore
    Ovi naprednjaci ce od blata praviti Igora, kada se nakon sledecih izbora pojave "uhljebi" popur Zobenice, Radojevica, Milicevica i prekodrinske bratije. Ovaj covek, cak se i gospodski nosi, ima nos za javne stvari i gura svoju pricu, mimo partijske poslusnosti vecine mediokriteta. Jao li se nama kada dodju Milosevi kadrovi spremni i majku da prodaju za partiju.
  • MilanNS

    16.08.2023 20:11
    Dušan Radović Temerinska
    I pre oluja u lošem stanju, oštećena i sada, sredstava nula?
    Evo posla za vaše novinare, obiđite zgradu i obiđite dom zdravlja Vidovdansko naselje, pa napišite članak o tome...a možete i o neasfaltiranim ulicama itd
  • Novosadjanka

    16.08.2023 18:38
    U Novom Sadu srednja skola Svetozar Miletic izgleda kao da su je pogodile 3 oluje. To je sigurno najneurednija skola u gradu i okolini i predstavlja pravu sramotu i izvor zaraze za grad. Deca koja je pohadaju tamo mogu samo da pazare neku bolest i mislim da bi se nadlezni zaista trebali pobrinuti u kakvim to uslovima nasa deca pohadjaju nastavu, bilo da je skola pogodjena priridnom katastrofom ili ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina