Željko Pejčić: Obilaze ljude koji učestvuju na protestima u Bačkoj Palanci, ucenjuju ih i prete im

Jedan od organizatora protesta građana Bačke Palanke Željko Pejčić izjavio je da predstavnici lokalne vlasti nisu pokazali nikakvu odgovornost zbog dve tragedije koje su se dogodile u tom gradu.
Željko Pejčić: Obilaze ljude koji učestvuju na protestima u Bačkoj Palanci, ucenjuju ih i prete im
Foto: 021.rs

Pejčić, koji je zbog učešća u protestima dobio otkaz u komunalnom preduzeću, rekao je agenciji Beta da lokalni funkcioneri izbegavaju komunikaciju s građanima Bačke Palanke. 

"Građani Bačke Palanke su podneli zahtev da svi lokalni čelnici, zbog čije nemarnosti su nakon nedavnog nevremena stradali deda i 13-godišnji unuk, podnesu ostavke na funkcije, ali taj zahtev do sada niko nije uslišio. Oni čak odbijaju da se s nama sretnu i da nam objasne zbog čega ne prihvataju nikakvu odgovornost za ljudske živote", rekao je Pejčić. 
Prema njegovim rečima, Bačkopalančani neće odustati od zahteva za ostavkama lokalnih čelnika i nastaviće s protestima ispred zgrade opštinske uprave. 
 
Dodao je da predstavnici lokalne vlasti obilaze pojedine porodice čiji članovi učestvuju u protestima i ucenjuju ih da će zbog toga ostati bez posla. 
 
"Pre nekoliko dana su zapretili jednom članu organizacionog odbora da će ostati bez posla ukoliko nastavi s učešćem na protestima. Morao je da odustane jer živi od jedne plate, a ima malo dete i suprugu u drugom stanju. Takođe, jednom drugom članu su izgrebali automobil", kazao je Pejčić. 
 
Nakon nedavnog nevremena, u Bačkoj Palnci je 31. jula od strujnog udara stradao 13-godišnji dečak, a nedelju dana ranije poginuo je i dečakov deda, takođe od strujnog udara kada je pokušavao da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu. 
Komšija ispred čije kuće se nalazi bandera, problem s kablovima prijavio je nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije niko nije uklonio.
 
Bakčkopalnčani su dali rok opštinskim čelnicima na čelu s predsednikom opštine Branislavom Šušnicom (SNS) da do petka 11. avgusta podnesu ostavke. 
  • nije al može da bude

    17.08.2023 10:33
    Beograđanin
    Već sam počeo da se čudim zašto Esenesesovci (SNS!) još nisu počeli da grade neki novi koncentracioni logor ili na nekoj adi na Dunavu novi "Goli otok"- koji neće biti sasvim go jer su ade uglavnom šumovite- u koje će da strpaju neposlušnike i bar deo ovih koji protestuju? Ko zna -ono što nije može uskoro i da bude.
  • zgađen

    17.08.2023 06:53
    NapreDNO ubeđivanje
    Obilaze ljude koji učestvuju na protestima u Bačkoj Palanci, ucenjuju ih i prete im

    Znači da sistem "funkcioniše", naravno, u korist nazadnjačkog čopora.
  • DS 4 ever

    17.08.2023 02:42
    Tako vode čitavu zemlju, putem ucena i pretnji. Tako i glasove obezbeđuju tj dobijaju. Teške su to bitange.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina