FOTO, VIDEO: 370 migranata otkriveno u Subotici, Somboru i Kikindi, neki i u krošnjama drveća

Policija je na području Subotice, Sombora i Kikinde pronašla 371 nelegalnog migranta i oni se prevoze u prihvatne centre, saopštio je MUP.
Takođe, u akciji policije su nađene i tri automatske puške, jedna poluautomatska puška i pištolj, dva agregata, kao i 25 pasoša i 12 ličnih karata.
Na teritoriji Policijske uprave Subotica jednom migrantu je određeno zadržavanje zbog prekršaja iz oblasti Zakona o strancima, dok su na području Policijske uprave Sombor protiv četiri srpska državljanina podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog pomaganja stranom državljaninu u nezakonitom boravku.
Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević poručio je da će najveći broj migranata biti sproveden u prihvatne centre.
 
"Pronađeno je više komada vatrenog oružja, tačnije na jednoj lokaciji nađene su četiri automatske puške. U toku je uviđaj lica mesta i krim-tehnička obrada lica mesta. Videćemo da li nekom od ovih migranata koje smo pronašli pripada to oružje", rekao je Vasiljević.
 
 
Naveo je da je u ovoj akciji po prvi put jedan broj migranata, takozvanih "izviđača", pronađen u krošnjama drveća, a da policija prilagođava svoje mere i radnje promenama u njihovim aktivnostima.
 
"Mogu da poručim svim građanima da mogu da budu maksimalno spokojni i bezbedno će biti na svim područjima u Srbiji", kazao je Vasiljević.
 
 
Istakao je i da će od sutra na području Subotice patrolirati jedan broj pripadnika Žandarmerije.
"Cilj nam je da migranti budu tamo gde im je mesto - u prihvatnim centrima, da oni koji se kreću da imaju legalnu dokumentaciju, a da broj sukoba među migrantima svedemo na minimum", rekao je Vasiljević, naglasivši da do sada sukobi u proteklim mesecima nisu doveli do ugrožavanja lokalnog stanovništva, već se radi o sukobima među migrantima, kao i da će policija preduzeti sve mere i radnje da ovakve pojave potpuno anulira. 
 
Akciji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je istakao da se ovakve akcije detaljno planiraju, kao i da u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica MUP-a.
  • Vlada

    13.09.2023 11:44
    Ne zaboravimo i ove migrante u uniformama, i jedni i drugi su kriminalci ali ovi prvi sede po drveću duž granice a drugi u poklonjenim stanovima ovde u Novom Sadu.
  • sremac

    13.09.2023 07:42
    Neka odu u Dimitrovgrad
    Ja sam letos bio u Pirotu i nisam mogao da verujem koliko migranata slobodno šeta prugom od Dimitrovgrada ka Pirotu. To su bukvalno grupe od po 50-ak mladića starosti 20-30 godina i niko ih ne zastavlja ili legitimiše.
  • Jovana

    12.09.2023 21:18
    Razmislite malo
    Nekidan pisete da se za neprijavljeno drzanje vazdusne puske (kao deca smo ih mnogi imali) dobija kazna i do dve godine zatvora, a za bezakonit prelazak granice, boravak bez odobrenja vlasti, bespravno posedovanje oruzja i izazivanje opasnosti upotrebom istog dobija "kazna" boravista u prihvatnom centru? Alo.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina