Pašalić: Utvrditi ko je odgovoran za smrt dečaka iz hraniteljske porodice u Novom Bečeju

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je od direktora Centra za socijalni rad (CSR) Novi Bečej da utvrdi odgovornost zaposlenih u tom centru zbog nesavesnog rada.
Pašalić: Utvrditi ko je odgovoran za smrt dečaka iz hraniteljske porodice u Novom Bečeju
Foto: Pixabay

Kako se navodi, neophodno je utvrditi odgovornost zbog rada suprotnog normativima struke u slučaju smrti deteta koje je bilo u hraniteljskoj porodici u Novom Bečeju.

"Centar u Novom Bečeju je postupio suprotno Pravilniku o organizaciji, normativima i standardima rada centra za socijalni rad i Pravilnika o hraniteljstvu", naveo je Pašalić u pisanoj izjavi.

Kako je rekao, "ovakvim postupanjem zaposleni u centru nisu poštovali načela najboljeg interesa deteta, zbog čega tražim utvrđivanje njihove odgovornosti nezavisno od ishoda postupaka koje u ovom slučaju vode drugi nadležni organi".
 
On je pokrenuo postupak kontrole rada nadležnih organa sredinom avgusta 2023. godine nakon saznanja iz medija da je u Novom Bečeju poginuo dečak koji je bio u hraniteljstvu.
 
Utvrdio je propuste u radu CSR Novi Bečej koje je prethodno utvrdio i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
Četrnaestogodišnji dečak sa teškoćama u razvoju, kako su javili mediji, preminuo je nakon pada sa trećeg sprata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina