Centar za socijalni rad odveo devojčicu iz kuće porodice u Bačkoj Topoli, građani protestovali

Predstavnice Centra za socijalni rad opštine Bačka Topola su u toku dana iz kuće porodice Ozorak, inače hraniteljske porodice, odvele četvorogodišnju Martinu.
Centar za socijalni rad odveo devojčicu iz kuće porodice u Bačkoj Topoli, građani protestovali
Foto: Pixabay
One su dete odvele bez pratnje policije.
Oko stotinu građana i građanki okupilo se potom posle 17 časova kod glavne Pošte u centru Bačke Topole, u znak podrške hraniteljskoj porodici Ozorak i maloj Martini, prenosi Magločistač.
 
Kako su prisutni zaključili, zvanične institucije ne funkcionišu, zbog čega će u narednim danima pokrenuti peticiju za smenu direktorke Centra za socijalni rad, Jasmine Zimonjić.
 
"Dogovorili smo se da ćemo u narednim danima pristupiti potpisivanju peticije za smenu direktorke Centra za socijalni rad jer smatramo da osoba koja tako postupa ne može da bude na tako osetljivom mestu, kao što je direktor centra", ocenio je Aleksandar Bajić, govoreći u ime prisutnih.
Na toj lokaciji je i ranije danas održan spontani protest grupe građana, piše Magločistač.
 
Na taj način, kako su naveli, šetnjom preko pešačkog prelaza želeli su da iskažu nezadovoljstvo zbog sistema, te da ukažu na nepravdu koja se dešava devojčici i porodici Ozorak.
 
Porodica i njihov advokat su sinoć građanima uputili molbu da se više ne okupljaju ispred njihovog doma kako ne bi došlo do ometanja službenih lica u obavljanju naloga tužilaštva.
 
Oni su istakli da bi u tom slučaju Ozorakovi mogli da budu privedeni, čime bi bili lišeni mogućnosti za dobijanje starateljstva nad Martinom.
Odlukom tužilaštva, Erika, njen suprug i sin do sutra uveče imaju zabranu prilaza svojoj kući, dok je Martina nakon dva neuspela pokušaja Centra za socijalni rad da je preuzmu, a koja su juče sprečili okupljeni građani, danas ipak odvedena.
 
Iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je za Magočistač u toku dana potvrđeno da je Martina predata budućim usvojiteljima na period prilagođavanja.
 
U ranijoj izjavi direktorke Centra za socijalni rad, rečeno je da se ta usvojiteljska porodica nalazi na teritoriji Srbije i da ispunjava sve zakonske osnove da detetu obezbedi trajnu zaštitu.
  • Lane

    28.10.2023 07:18
    Puno ljudi čeka usvajanje ako su već hteli trebali su ranije da je daju na usvajanje a ne da čekaju 4 godine.
  • Septembar

    19.10.2023 23:21
    Hranitelji nisu mogli da usvoje dete zbog godina života, mislim da su stariji od 60 godina
  • G

    19.10.2023 08:41
    G
    Skoro nikakvih informacija da bi se komentarisalo i nesto pametno napisati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina