"Za Martinu": Predata peticija za smenu direktorke Centra za socijalni rad u Bačkoj Topoli

Neformalna grupa građana "Za Martinu – Martináért" predala je peticiju za smenjivanje direktorke Centra za socijalni rad u Bačkoj Topoli Jasmine Zimonjić.
"Za Martinu": Predata peticija za smenu direktorke Centra za socijalni rad u Bačkoj Topoli
Foto: Pixabay (ilustracija)
Smenu traže zbog odluke Centra da se Eriki Ozorak ukine hraniteljstvo nad četvorogodišnjom Martinom uprkos njenim nastojanjima da dete ostane u njenoj porodici.
 
Uz ovaj zahtev, građani traže i da se starateljstva nad Martinom razreši zaposlena u CSR, Erika Popović, kojoj je tu ulogu dodelio Centar pošto je Erika Ozorak morala da se odrekne starateljstva u momentu kada se prijavila za usvojenje deteta, piše portal Magločistač.
Zahtev sa 3.415 prikupljenih potpisa podrške je jutros predat Opštini, a upućen je na razmatranje njenom predsedniku Adrianu Satmariju, uz naznaku da se odgovor očekuje "u najskorijem roku".
 
Aleksandar Bajić je u ime grupe građana rekao da je proteklih dana na građane Bačke Topole bilo pritisaka zbog podržavanja protesta i peticije.
"Uočen je veliki pritisak na stanovništvo da se peticija ne potpisuje, dok su mnogi korisnici pomoći koju dodeljuje Centar za socijalni rad odbili da je potpišu iz straha da se pomoć ne obustavi. Takođe, obavešteni smo i o pritiscima, prvenstveno poslodavaca, na ljude koji svakodnevno šetaju, da bi prestali s tim", rekao je Bajić.
 
U Bačkoj Topoli i okolnim mestima je i danas mirna protestna "šetnja plišanih igračaka" što je počelo 18. oktobra pošto je Centar za socijali rad Martinu izmestio iz hraniteljske u usvojiteljsku porodicu koja je, po navodima pojedinih medija, u Subotici.
 
Građani su ranije obećali da će nastaviti šetnje "sve dok na čelu kolone ne bude Martina sa porodicom Ozorak".
  • TsiBB

    07.11.2023 08:29
    @B&B
    Zato što usvojenjem dete dobija roditelje, koji će ga iškolovati, koje će jednog dana naslediti. Koje su startne pozicije dece koja odrastu u hraniteljskoj porodici, a koje su kod usvojene srce?
  • TsiBB

    07.11.2023 06:30
    @@@
    A šta je istina? Po ranijim izjavama direktorice, sin nije ni podneo zahtev za usvojenje, a u komentarima se tvrdi suprotno! A da detetovi usvojitelji budu oko šest decenija stariji, izvinite hranitelji očigledno vole to dete, ali nisam siguran da je to dobra ideja.
  • B&B

    07.11.2023 06:27
    Ima ih jos
    Moj Prijatelj je bio hranitelj, kako on kaze jednom i nikad vise......... Isto se desilo, samo su dosli i odveli dete. Nije mogao da se oporavi mesecima. Mislim da ako centar ima objasnjenja zasto to radi da podeli sa gradjanima, zasto je to dobro za deta, pa ako ima smisla strasti ce se smiriti . Bojim se da je ovde opet na delu moze nam se i muljamo ispod zita

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina