Kostreš: Mirović se bavi gašenjem Vojvodine, on ne upravlja pokrajinom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da pokrajinski premijer Igor Mirović ne upravlja Vojvodinom.
Kako je rekao za N1, izborne promene koje je pokrajinska vlast usvojila pred raspisivanje izbora vidi kao "besramni inženjering, koji pokazuje da su uplašeni da neće izgubiti samo Beograd, već i Vojvodinu".
 
On tvrdi da Igor Mirović ne upravlja Vojvodinom, već da to čine brat predsednika države Andrej Vučić i Zvonko Veselinović.

"Vojvodinom ne upravlja Mirović, to je sigurno, i sasvim sigurno upravljaju strukture SNS. To je problem nepostojanja vojvođanske autonomije što dobijete dva čoveka koja nemaju nikakvu potvrdu građana i čak nisu iz Vojvodine – Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića. Oni upravljaju životima Vojvođana, a nisu izašli na izbore i zato je Mirović marioneta i Vojvodina nikada više ne sme da ima takvog premijera", poručio je Kostreš.

Osvrnuvši se na proteste poljoprivrednika, Kostreš smatra da oni ne vide adresu za rešavanje svojih problema zato što je pokrajina razvlašćena.
 
"Oni razumeju gde je adresa sa kojom treba razgovarati. Njima je jasno da je Mirović marioneta i da se ne bavi svojim poslom, da je republička administracija adresa. Mirović se bavi gašenjem Vojvodine. On svojim primerom treba da pokaže ljudima kako će pomoći da žive bolje, a ne da čeka da vidi šta će biti posle izbora", naveo je on.
 
Kada su u pitanju pretnje koje su upućivane poljoprivrednicima koji su izašli na proteste, Kostreš je naveo da je SNS pokušava da pritiskom slomi te ljude i spreči proteste.
  • Lule

    18.11.2023 20:59
    Novi Sad
    Prestani da napadaš koalicionog partnera.
  • Trpimir

    17.11.2023 21:46
    Slažem se, ali najveći posao u gašenju Vojvodine uradili su Čanak i Pastor. Kako sada verovati Kostrešu kada je godinama bio Čankov doglavnik?
  • Voša man

    17.11.2023 21:42
    Poilitička prostitucija. A nekada sam verovao u njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina