I u Sremskoj Mitrovici održan "ProGlas": Što bude veći broj glasova na izborima, manja manipulacija

U Sremskoj Mitrovici danas je održana peta po redu tribina inicijative ProGlas, saopšteno je iz ove inicijative.
I u Sremskoj Mitrovici održan "ProGlas": Što bude veći broj glasova na izborima, manja manipulacija
Foto: Medija centar Beograd
Dodali su da su o buđenju društvene svesti i važnosti izlaska na glasanje, govorili glumica Svetlana Ceca Bojković, redovni član SANU Vladica Cvetković, kao i Pavle Cicvarić ispred Studenata protiv nasilja i Vuk Cvetković ispred udruženja srednjoškolaca "I mi se pitamo".
 
"Svi imamo osećaj – i taj osećaj nas ne vara – da živimo u privatnoj državi. Otetoj državi. Vladaju pravila koja je grupa na vlasti uspostavila između sebe, dok se narod ništa ne pita. Sistem je uništen i sve je doterano do duvara", rekla je Svetlana Bojković.
Ona je dodala da što bude veći broj glasova na izborima, mogućnost za manipulaciju će biti manja.
 
"Zato vas molimo da nam pomognete da se ProGlas što više raširi, da zajedno dođemo do svih nezainteresovanih ili ucenjenih građana", naglasila je Bojković.
Vuk Cvetković ispred srednjoškolaca je rekao da su se oni okupili kako bi motivisali vršnjake da se probude, istaknuto je u saopštenju.
 
"Želimo da motivišemo vršnjake da sagledaju sistem u kom žive. Da pogledaju u kakvu školu idu. Da vide kako profesori oko njih žive", poručio je Cvetković.
 
Pavle Cicvarić, kako su naveli u saopštenju, rekao je da inicijativa želi da motiviše ljude da izađu na glasanje i da pokažu da građani nisu pasivna masa kojom može da se manipuliše i upravlja, već da će reagovati na svaku nepravdu koja postoji u društvu.
 
Pre tribine, pokretači i potpisnici inicijative pružili su podršku protestu "Sindikat protiv nasilja" ispred gimnazije u Sremskim Karlovcima.
Iz inicijative su saopštili i da će, posle uspešnih i izuzetno posećenih tribina u Zrenjaninu, Pančevu, Gornjem Milanovcu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, ProGlas nastaviti da se širi Srbijom.
 
"Naredna tribina biće održana u Požegi, u subotu od 18 časova", zaključuje su u saopštenju.
  • Slobodan

    24.11.2023 22:09
    Lako je
    Doneti odluku,pogledajte u frižider i novčanik,a zatim pomilujte naj milije na viberu,,,jer morali su otići....pa odlučite i glasajte.
    Historija će pisati o vremenu kada je stara penzionerska generacija upropastila mlade
    .
  • Mira

    24.11.2023 18:22
    Glasaci
    Moja baba ima 13 000 penziju. Ceka 17.12 da ide da glasa, a do birackog mesta joj treba 1000 dinara da da na prevoz! I ici ce, jedva ceka jer mozda je bas njen glas odlucujuci! Naravno, glasa za SNS. E moja baba. . Ja zbog tebe i ucim nemacki.
    Rekoh i njoj. Ne razume.
  • ZUTI BOT

    24.11.2023 09:18
    Upravo..
    vi manipulisete sa glasacima!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina