VIDEO Vučić o "Osmehu Vojvodine": Približiće Sombor Novom Sadu i Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine".
Vučić je rekao da će brza saobraćajnica "Osmeh Vojvodine" jedna od stvari koja će približiti Sombor Novom Sadu i Beogradu, kao i Mađarskoj i Rumuniji.
 
"I da bude koridor i za Rumune i Mađare. To je za nas od ogromnog značaja", rekao je Vučić i naveo da država ulaže velika sredstva u izgradnju "Osmeha Vojvodine" i time pokazuje koliko su joj važna sva ta mesta u Vojvodini kroz koja će proći brza saobraćajnica.
Istakao je da, kada prođe auto-put ili brza saobraćajnica, onda dolaze i investitori.
 
"To je sve deo onoga što smo mi nazvali EKSPO 27. Dakle, nije EKSPO samo vezan za Beograd, već za celu zemlju", rekao je Vučić.
"Osmeh Vojvodine" biće izgrađen na trasi granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) - Sombor - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Novi Bečej - Kikinda - granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja).
 
Prvi radovi počeli su polovinom decembra.
 
Kako je najavljeno, saobraćajnicom "Osmeh Vojvodine" od Bačkog Brega do Vrbasa stizaće se za oko 50 minuta, a od Vrbasa do Srpske Crnje za sat i deset minuta.
 
Brza saobraćajnica je projektovana za brzinu od 100 kilometara na sat.
 
 
Na delu trase, od Sombora do Kikinde, planirana je izgradnja 46 mostova (preko kanala i prolaza za put), 34 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 35 propusta.
 
Na trasi brze saobraćajnice planirana je izgradnja 12 petlji: Sombor, Kljajićevo, Sivac, Crvenka, Kula, Vrbas Zapad, Vrbas Sever, Vrbas Istok, Vrbas E75, Srbobran Sever, Turija i Kikinda Istok.
 
Takođe planirana je izgradnja i 13 kružnih raskrsnica.
Glavni izvođač radova je kineska sa kompanija "China Construction Eighth Engineering Division" kojoj je to prvi posao u Srbiji, a ugovoreno je da radovi budu završeni u roku od pet godina.
 
Saobraćajnica je zaključkom Vlade Srbije proglašena projektom od posebnog značaja za državu, a njena izgradnja koštaće oko dve milijarde evra.
  • Zika

    29.12.2023 14:18
    Zasto ne auto-put vec obican kolovoz? Koji sada zbog marketinga zovu "brza saobracajnica"
  • 9

    28.12.2023 01:14
    jedini osmeh bi bio
    Bogatić - Šabac - Pazova - Pančevo - Kovin - Bela Crkva ali pravi put pa ko u jednu ko u drugu republiku . Beograd naravno -pašaluk i svi zadovoljni .
  • severni Banat

    27.12.2023 14:25
    Vojvodina
    Povezati Zrenjanin sa Kikindom i tako je čitav banat (i to severni koji je na margini zbivanja a nekad razvijen Vojvođanski kraj.....) biti umrežen ka Rumuniji, Mađarskoj, Somboru,Novom Sadu, Beogradu,....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina