Protest "Zaštitimo mame i bebe" danas u Sremskoj Mitrovici - povod akušersko nasilje i smrt bebe

Protest protiv akušerskog nasilja pod sloganom "Zaštitimo mame i bebe" održaće se danas ispred Gradske skupštine u Sremskoj Mitrovici.
Protest se organizuje posle svedočenja porodilje Marice Mihajlović koja je optužila doktora iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici za smrt svog novorođenčeta zbog nesavesnog i brutalnog postupanja prilikom porođaja.

Na skup je pozvala organizacija "Kreni - promeni".

"Porođaj, kao najznačajniji čin postojanja i opstajanja je iskustvo koje za ceo život obeležava majku, dete i celu porodicu. Porođaj u Srbiji je postao je sinonim za najtraumatičnije životno iskustvo, na mestu nečega što je najveći blagoslov i dar života. Moramo stati na put trulom sistemu i zaštiti ono što je okosnica zdrave srži jednog društva", rekla je Teona Grahovac ispred pokreta. 
 
Protest počinje u 15 časova, a juče je održan i u Beogradu, sa istim povodom, o čemu opširnije čitajte OVDE.
 
Lekar koji je optužen za akušersko nasilje u Sremskoj Mitrovici uhapšen je juče po nalogu Višeg javnog tužilaštva. Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i, uz krivičnu prijavu, biće priveden tužilaštvu.
 
U porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici pokrenut je i inspekcijski nadzor. 
  • Mama

    20.01.2024 20:08
    Zastiti majke i decu
    Porodila se 2012 u Ginekol.akus.Betanija u Novom Sadu i mogu reci katastrofa pocev od doktora ,babica , organizacije i prljavstine u samoj bolnici!Dozivela traume u toku porođaja i nakon toga!Nakon prodaja bilo mi je lose a sestre neljubazne da ne kazem odvratne!I da naglasim doktoru smo dali dvesto evra misleci da ce mi pomoci a on mi je pomogao! Konstatacija-nestrucnost , nedostatak organizacije ,empatije prema ženama koje se poradjaju i nevidjena prljavstine u bolnici! Sacuvaj Boze!Pri tom svi ti doktori rade u privatnim ordinacija gde su mnogo vise posveceni u odnosu na bolnicki tretman porodilja!Greh i sramota!
  • Zamenik zamenika

    20.01.2024 15:20
    Izađi i ti
    Podrška svim ženama!
  • V

    20.01.2024 14:27
    Treba da dodji svi koji su nastradali zbog lekara koji ne obracaju paznju na pacijenta a ne samo majke koje su prezivele uzase u porodilistima.

    Bolje da nema lekara nego Mengele da nas leci!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina