Skup protiv akušerskog nasilja ispred Ministarstva zdravlja: "Porodilište, a ne mučilište"

Nekoliko desetina ljudi odazvalo se pozivu organizacije Ženska solidarnost na skup protiv akušerskog nasilja ispred Ministarstva zdravlja.
Skup protiv akušerskog nasilja ispred Ministarstva zdravlja: "Porodilište, a ne mučilište"
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Na skupu se vide transparenti na kojima piše "Porodilište, a ne mučilište", "Žena je rodila sve, žena će roditi i revoluciju"...
 
Građanima su se pridružili i poslanici opozicije Radomir Lazović, Slavica Radovanović, kao i nekoliko roditelja sa bebama u kolicima. 
 
Protest pod nazivom "Porodilište, a ne klanica" organizovan je nakon što su porodilje na društvenim mrežama podelile iskustva pretrpljenog akušerskog nasilja.
 
To pitanje je aktuelno posle nedavnog slučaja porodilje iz Šida koja je, kako tvrdi, preživela akušersko nasilje tokom porođaja, posle čega je njena beba umrla.
"Tražimo od ministarstva i lekarske komore da izvrši nadzor rada porodilišta, ovo nije samo jedna anomalija i sigurno nije vezana samo za Sremsku Mitrovicu. Zahtevamo, takođe, da izvrše neku vrstu istraživanja šta se desilo u ovom konkretnom slučaju, kako je došlo do ovoliko propusta", poručila je Jelena Ristić iz organizacije Ženska solidarnost.
 
Protest je bio i u Sremskoj Mitrovici, gde je bolnica u kojoj se slučaj dogodio.
 
  • vexy

    20.01.2024 03:07
    porodilišta
    decenijama unazad porodilišta su mesta gde se dešavao najveći kriminal koji je zataškavan,a to su krađe i otmice beba od bioloških roditelja kojima je saopštavana gnusna laž da su deca preminula...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija