Odbačena krivična prijava protiv Linglonga za gradnju bez dozvole "jer je nameravao da je podnese"

Odbačena je krivična prijava koju je Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) podneo protiv Linglonga zbog građenja bez građevinske dozvole.
Kako je saopštio RERI, time su pravosudni organi potvrdili da se propušta procesuiranje nezakonitog postupanja kada je okrivljena kompanija sa projektom od "nacionalnog značaja".
Navedeno je da je Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu nakon dve i po godine prikljupljanja dokaza odbacilo krivičnu prijavu RERI protiv Linglonga, uz obrazloženje da je ta kompanija "imala nameru da podnese zahtev za izdavanje građevinske dozvole".
U junu 2021. godine RERI je podneo krivičnu prijavu protiv Linglonga i odgovornog lica Feng Vanga, i u kasnijoj fazi postupaka javnom tužilaštvu dostavljao je opširnu, verodostojnu i relevantnu dokumentaciju i dokazni materijal.
 
Dostavljeno je i rešenje građevinskog inspektora, kojim je Linglongu naloženo uklanjanje osam objekata za koje je utvrđeno da su izgrađeni bez građevinske dozvole.
  • Bodidarma

    24.01.2024 22:13
    Nacionalni značaj
    1. Da li srpake zastave u Leposaviću imaju nacionalni značaj?
    2. Da li naš vazduh i reke imaju nacionalni značaj?
    3. Da li nedam Gazivode imannacionalni značaj?
    4. A ne tablicama?
    A sve ovo pitam za tetku iz Kanade?
  • piskaralo

    24.01.2024 10:39
    ćutimo i trpimo. dokle?
  • ...

    23.01.2024 21:11
    I onda Brankica kaze "trebalo je da se prvo obrati institucijama".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina