Predstavljen plan izgradnje akvaparka kod Inđije: Evo šta je sve u planu da ima

Opština Inđija je stavila na javni uvid Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije severoistočne radne zone, u kojoj je planirana gradnja akvaparka.
Predstavljen plan izgradnje akvaparka kod Inđije: Evo šta je sve u planu da ima
Foto: Pixabay
Glavna izmena koju je izradio Zavod za urbanizam Vojvodine, podrazumeva gradnju akvaparka i hotela, ali i apartmanskih pansiona, restorana, letnje pozornice, parkova za decu i otvorenih sportskih terena.
 
Kako se vidi iz plana investitora, predračunska vrednost investicije je 14,8 miliona evra.
Tačna lokacija budućeg kompleksa je katastarska parcela 2315/55 površine od šest hekatara, na potezu Mala Umka, piše eKapija.
 
Kompanija projekat najavljuje kao najveći akvapark u Srbiji, sa luksuznim hotelom, velnes i spa centrom, apartmanskim pansionima, zatvorenim i otvorenim bazenima, terenima za fudbal sa veštačkom i prirodnom travom, po dva košarška, odbojkaška i teniska terena, terenima za odbojku na pesku i mini golf, teretanom, dečjim parkom na otvorenom i igraonicama u objektu, auto-kampom, letnjom pozornicom i parkingom.
Akvapark će imati 12 bazena - pet zatvorenih ispod jedinstvene kupole i sedam na otvorenom. Spoljašnji bazeni planirani su kao mala jezera, dok će unutrašnji imati tobogane.
 
Hotel Panonske terme prostiraće se na 14.000 kvadratnih metara, imaće četiri sprata sa 110 soba i apartmana sa pogledom na akvapark, dva restorana, barove i tri multifunkcionalne kongresne sale. Na krovu hotela nalaziće se krovna terasa sa restoranom i pogledom na Panonsku ravnicu.
 
Realizacija projekta planirana je u tri faze.
 
U drugoj fazi u periodu od 18 meseci gradiće se dodatnih pet otvorenih bazena na 1.000 kvadratnih metara i dogradnja hotela sa još 70 soba.
 
Treća faza obuhvatiće apartmanske paviljone, auto-kamp, letnju pozornicu i sportske terene. 
 
Kompleks će uposliti 140 radnika, a moći će da primi od 2.000 do 3.000 kupača dnevno.
eKapija podseća da je izgradnja akvaparka u Inđiji najavljena još 2015. godine, a kao investitor je navedena kompanija BlackOak Developments. Tada je rečeno da će akvapark u Inđiji biti izgrađen po uzoru na one u Dubaiju.
  • Sadjanin

    29.01.2024 13:51
    I dalje cemo ici u madjarske banje jer ce i dalje biti daleko povoljnije ...
  • /

    28.01.2024 19:14
    /
    samo nemojte ocistiti palic.
    toliko o vajnim komunistima koji su ga zagadili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina