Akvapark u Subotici počinje sa radom u julu - opozicija tvrdi da je "najkorumpiraniji projekat"

Odbornici Skupštine Subotice doneli su odluku da se akvapark na Paliću i drugih objekata koji su u nadležnosti preduzeća "Park Palić" daju u zakup na najviše 15 godina.
Akvapark u Subotici počinje sa radom u julu - opozicija tvrdi da je "najkorumpiraniji projekat"
Foto: Pixabay
Prema najavama vlasti, izgradnja objekta bi trebalo da bude završena do kraja juna, a otvaranje je predviđeno početkom jula, dok opozicija tvrdi da je "akvapark najkorumpiraniji projekat u poslednjih 30 godina".
Sednica Skupštine grada danas je počela minutom ćutanja zbog tragedije koja se juče dogodila u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj je trinaestogodišnji učenik usmrtio osmoro svojih vršnjaka i čuvara škole, dok je nekoliko učenika teško ranjeno.
Zamenik gradonačelnika Subotice Imre Kern rekao je da će preduzeće "Park Palić" u narednom periodu sprovesti konkursni postupak za izbor najpovoljnijeg zakupca za taj prostor koji će dodatno opremiti objekat sadržajima koji nedostaju za potpuno funkcionisanje akvaparka.
 
Kako je rekao, na leto očekuje veliki broj posetilaca, i smatra da su sadržaji primamljivi i da će privući veliki broj ljudi.
 
"Što se cena i drugih ponuda tiče, one će biti konkurentne u odnosu na sadržaje koji postoje u susednoj Mađarskoj", rekao je Kern.
 
Šef odborničke grupe Pokreta građanske Subotice (PGS) Miroslav Milojević ocenio je da je akvapark jedan od najkorumpiranijih projekata koji se u zadnjih 30 godina desio u Subotici.
 
"Mi smo insistirali da vidimo elaborat ekonomske isplativosti projekta koji nikada nismo dobili. U međuvremenu je cena akvaparka enormno porasla, sa pet miliona evra na gotovo 13 miliona evra. Mi do sada nismo čuli da će akvapark biti izdat u zakup i da će privatnik gazdovati objektom, govorilo se da je to isplativo i da će od toga i grad imati koristi, profit", naveo je.
 
  • Prema njegovim rečima, iz toga se može zaključiti da bi cena zakupa bila oko 900.000 evra godišnje, i da bi to na mesečnom nivou iznosilo 75.000 evra, čime je "nemoguće dostići profitabilnost, što pokazuje da je taj projekat ekonomski apsolutno promašen".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina